Піонтковський про візит Шойгу до КНДР: свідчення відсталості та приреченості Росії

Політолог зауважив, що ще кілька місяців тому ніхто б і не подумав, що Кремль потребуватиме допомоги від таких країн.

Політолог і публіцист Андрій Піонтковський прокоментував поїздку міністра оборони РФ Сергія Шойгу до КНДР. Він вважає, що важливість цього візиту перебільшувати не варто, адже озброєння, яке могла б надати Північна Корея Росії – ненадійне і застаріле. 

"Не варто перебільшувати значущість цієї поїздки. Це, перш за все, артилерійські снаряди 70-річної давності. Ми ж знаємо, з’явилася інформація, що якимось чином частина цих снарядів трофейних, мабуть, опинилася в руках українських військових. Але ці снаряди ненадійні після 70-річного перебування на корейських складах. Це не якесь "Вундерваффе", а застарілі радянські зразки корейської зброї", – пояснив експерт.

Проте, за словами Піонтковського, сам факт того, що Москва вимушена звертатися по домогу до Пхеньяна чи Тегерана, свідичить про технологічну відсталість Росії.

"Ще пів року тому ніхто б подумати не міг у Росії про те, що їхня країна критично потребуватиме допомоги таких "видатних" партнерів, як Іран, Корейська Народно-Демократична Республіка. Це свідчення технологічної, політичної відсталості та приреченості Росії", – резюмував політолог.

Поїздка Шойгу до Північної Кореї

У липні міністра оборони РФ Сергія Шойгу запросили до Північної Кореї. З 25 по 27 липня там "святкували" 70-річчя закінчення Корейської війни. Зазначалося, що в Москві розраховували зміцнити військові звʼязки з Пхеньяном під час цього візиту

На візит очільника російського оборонного відомства до КНДР відреагували і в Сполучених Штатах. Зокрема, координатор із стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Джон Кірбі наголосив, що Путін звертається до інших країн за підтримкою у війні проти України, що не є секретом. За його словами, КНДР надає Росії підтримку для її війни – зокрема, ракети та снаряди.

Вас також можуть зацікавити новини: