Бортпровідник сказав Роману Протасевичу, що вони змушені посадити літак / фото Instagram / roma_protez

Одна з пасажирок літака Афіни - Вільнюс авіакомпанії Ryanair переказала діалог білоруського опозиційного блогера і екс-головреда NEXTA Романа Протасевича з бортпровідником перед примусовою посадкою в Мінську.

У себе в Instagram Stories жінка опублікувала фото і відео з літака і аеропорту в Мінську.

«Протасевич сказав бортпровіднику: "Не робіть цього, вони вб'ють мене! Я біженець". Той відповів: "ми змушені, у нас немає вибору", - зазначила вона.

Також вона розповіла, що в аеропорту Мінська до пасажирів ставилися як до ув'язнених.

Читайте такожЛитва заборонила всі авіарейси в країну через Білорусь

Примусова посадка літака Ryanair в Мінську: подробиці

  • 23 травня Білорусь підняла винищувачі, щоб посадити в Мінську літак Ryanair, яким з Афін до Вільнюса летів засновник Опозиційного Telegram-каналу NEXTA Роман Протасевич.
  • Літак повернули до Мінська по команді білоруських диспетчерів через повідомлення про мінування, попри те, що відстань до Вільнюса була значно меншою. Після посадки літака Протасевича та його дівчину затримали. Протасевичу на батьківщині загрожує смертна кара.
  • Ця подія викликала різку реакцію світу. ЄС попередив Білорусь про наслідки через посаджений в Мінську літак і планує обговорити це питання на рівні керівників блоку.
  • Авіакомпанія Ryanair в заяві вже після приземлення літака у Вільнюсі не згадала ключові обставини інциденту і заявила, що летіти до Мінська було ближче, ніж до Вільнюса, що не відповідає дійсності.
  • Обставини вимушеної посадки літака авіакомпанії Ryanair в Мінську розслідуватиме міжнародна організація цивільної авіації (ІКАО).