Путін повинен прогрвати, заявив Подоляк / фото REUTERS

Ключові країни міжнародного співтовариства почали розуміти, що Росія у такому вигляді існувати далі не повинна, РФ повинна програти війну, розв'язану проти України.

Такий висновок зробив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк, коментуючи спільне комюніке лідерів G7 після виступу Володимира Зеленського на відеоконференції з ними.

"Єдине питання без відповіді – це готовність міжнародної спільноти надати Україні весь спектр необхідної зброї в максимально короткі терміни. Передача зброї дозволить різко прискорити фіналізацію війни. З точки зору бойових дій Росія програє війну. Єдиний ресурс РФ на сьогоднішній день – це крилаті ракети та іранські безпілотники, якими вони атакують нашу територію", – заявив він.

Говорячи про те, як повинен виглядати програш Росії, Подоляк назвав наступні етапи:

  • військова поразка Росії на території України, вихід українських військ на суверенно визнані кордони;
  • трансформація політичної системи Росії.

"Російська політична еліта повинна буде піти в небуття, тому що з ними розмовляти нема про що, домовлятися в них нема про що", – додав Подоляк.

Він упевнений, що при цьому в РФ будуть відбуватися революційні процеси, і виникне "слабка демократія", головне – не закривати очі на шовінізм і імперські амбіції росіян.

Зеленський виступив перед лідерами G7: про що говорив

Президент запропонував розмістити на кордоні з Білоруссю місію миротворців, щоб виключити можливі провокації

Також він закликав лідерів країн G7 ввести санкції проти енергетичного сектора РФ у відповідь на масові удари по критичній інфраструктурі України.

За словами Зеленського, Росія повинна бути повністю ізольована та покарана за "референдуми" і анексію української території.