Раніше соцмережі облетіла фото закривавленого чоловіка / фото belsat.eu

Євген Заїчкин, який сильно постраждав під час зіткнень з білоруськими силовиками, виявився живим. Раніше деякі ЗМІ повідомили про його загибель.

Журналістам телеканалу « Белсат » вдалося поспілкуватися з Євгеном. Він розповів, як потрапив в автозак, хто його побив і що відбувається з ним зараз.

«Мене затримали, розбили губу, був струс, мені стало погано, викликали швидку і в момент, коли мене переносили з автозаку в швидку, все, напевно, і сталося. Ті, хто знімав, напевно, не знали, як все було і дописували », - озвучив чоловік версію того, як народилася версія про його загибель.

Відео дня

Читайте такожЛукашенко відреагував на протести в Беларуси, пригрозивши їх учасникам

За його словами, після надання першої допомоги його відвезли в лікарню і після огляду відпустили додому.

"Я був у лікарні. Був співробітник міліції, ми з ним поговорили, я розповів йому, що сталося, підписав протокол. Прийшов доктор, я попросився у нього додому, він подивився на обстеження, які мені робили, і сказав, що переломів немає і в принципі, якщо я хочу, то можу йти», - розповів Заїчкин.

Хлопець також поділився, як на нього напали силовики. За його словами, з братом і його дівчиною вони йшли в сторону стели. Приїхав автобус ОМОНу і людей 5-6 стали затримувати людей і застосовувати силу.

Він зазначив, що не чинив опір.

«Коли я зрозумів, що вони біжать за мною, я встав на коліна, підняв руки. Я бачу замах і кийком вдарили. Перший удар був в обличчя, потекла кров, і потім наносили удари по тілу», - повідомив Заїчкин.

Він додав, що його брата затримали, і що з ним він зараз не знає.

Раніше соцмережі облетіло фото закривавленого чоловіка. Повідомлялося, що його відправили в реанімацію. Деякі ЗМІ вранці в понеділок заявили про його загибель.

Соцмережі облетіла фото закривавленого чоловіка / фото belsat.eu

Протести в Білорусі: що відбувається

  • 9 серпня в Білорусі пройшли президентські вибори.
  • У ЦВК оприлюднили попередні результати виборів. Так, за чинного президента Олександра Лукашенка проголосували 80,23% виборців, за Світлану Тихановську - 9,9%, за Анну Канопацьку - 1,68%, за Сергія Черечня - 1,13%, за Андрія Дмитрієва - 1,04%, проти всіх - 6,02%.
  • 9 серпня ввечері тисячі жителів Білорусі вийшли на стихійні акції протесту, відбулися зіткнення з силовиками. У Мінську співробітники правоохоронних органів стріляли в протестуючих гумовими кулями.
  • За даними правозахисників, затримано близько 300 осіб, в лікарнях перебувають десятки поранених, один чоловік загинув в результаті наїзду спецавтомобіля.
  • У МВС Білорусі інформацію про загибель людини спростовували.