Заколот у Росії погодив особисто Путін: Данілов пояснив його план

Це була своєрідна спецоперація, пояснив він.

Заколот ватажка російської приватної війської компанії "Вагнер" Євгена Пригожина погодив президент РФ Путін.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов в ефірі інформаційного телемарафону. "Сьогодні вже можна сказати, що це була операція, яка була погоджена з Путіним для виявлення тих генералів, які були не зовсім налаштовані по відношенню саме до Путіна та до його оточення. Є розуміння про кількість генералів, які сьогодні відсторонені, частина з них знаходиться за ґратами. Це була така спецоперація", - пояснив він. 

Данілов заявив, що розбіжності у російському суспільстві будуть надалі загострюватися, це може статися вже восени - взимку цього року. "Кількість людей, які розуміють, куди їх завів Путін, з кожним днем більшає", - додав секретар РНБО.

Чистки у Росії після заколоту Пригожина: що відомо

За даними The Wall Street Journal, вже за кілька годин після початку заколоту в Росії затримали низку високопоставлених військових. Щонайменше 13 старших офіцерів були затримані для допиту, близько 15 - відсторонені від служби або звільнені.

У цей список потрапили генерал-полковник Андрій Юдін, генерал-лейтенант Володимир Алексєєв, генерал-полковник Михайло Мізінцев та генерал Сергій Суровікн.

Останнього підозрювали в тому, що він знав про заколот. Окупант не з'являвся на публіці з того часу. РосЗМІ також писали, що його заарештували.

Вас також можуть зацікавити новини: