У Білорусі затримали 33 російських бойовиків / скріншот відео

Білоруський політичний і громадський діяч, координатор громадської програми «Європейська Білорусь» Андрій Санніков прокоментував затримання 29 липня в Білорусі представників російської приватної військової компанії «Вагнер».

Читайте такожЦе все інсинуації: у Кремлі відреагували на затримання "вагнерівців" у Білорусі

«Це спектакль, який розігрує Лукашенко, швидше за все, за участю Путіна. Як мені здається, є дві мети. Перша, це збити активність громадян всередині Білорусі, які вже проголосували проти нього і збираються на все більші мітинги. І друге, показати Заходу, що якщо ви не допоможете зараз Лукашенку, який оголосив себе гарантом незалежності, буде як в Україні», – зазначив активіст в ефірі телеканалу «Україна 24»

Відео дня

За його словами, це «колгоспний спектакль», щоб показати, що «зелені чоловічки» вже прибули до Білорусі і можна очікувати розвитку за українським сценарієм.

«Це повна нісенітниця. Це таке погане шоу самодіяльне. Я думаю, це вистава Лукашенка, але, я гадаю, що Путін в курсі і не заперечує. Чому я кажу, що це спектакль? Оголошують нам, що приїхали диверсанти, вони готують теракти на території Білорусі з вибухами і так далі. І ніяких заходів не вживають. Хоча б нота МЗС була відносно цих диверсантів в російське МЗС? Та не було нічого. Кордон підсилили? Не підсилили», - наголосив Санніков.

Як повідомляв УНІАН, 29 липня співробітники правоохоронних органів Білорусі затримали біля Мінська 32 російських бойовики з ПВК «Вагнер» і ще одну людину на півдні країни. За повідомленням ЗМІ, серед них були і ті, хто воював проти України на Донбасі.

За даними правоохоронних органів Білорусі, надійшла інформація про прибуття понад 200 бойовиків для дестабілізації ситуації в період виборчої кампанії. При собі кожен росіянин мав невелику ручну поклажу, і на всіх - три великих важкі валізи, завантаження яких в транспортний засіб здійснювали кілька чоловіків.

Білоруська влада стверджує, що затримані пов'язані з приватною військовою компанією «Вагнер». Щодо них уже порушено кримінальну справу про підготовку терактів, вони дають свідчення.

У Кремлі заявили, що Росія не визнає українське громадянство затриманих у Білорусі бійців приватної військової компанії «Вагнер», а самих військових компаній в Росії юридично немає.