13 квітня Байден запропонував Путіну найближчими місяцями провести двосторонню зустріч у Європі / фото REUTERS

Представники Сполучених Штатів Америки і Російської Федерації розпочали перемовини стосовно організації і проведення зустрічі президента США Джо Байдена і президента РФ Володимира Путіна.

Як йдеться у заяві на сайті Білого дому, радник президента США з питань національної безпеки Джейк Салліван провів телефонну розмову з секретарем Ради безпеки РФ Миколою Патрушевим.

Читайте такожСША можуть розширити санкції проти Росії - Bloomberg

Відео дня

Вони обговорили низку питань щодо двосторонніх відносин, а також регіональні і глобальні питання, які викликають занепокоєння.

"Пан Салліван і секретар Патрушев також обговорили перспективу проведення президентського саміту між Сполученими Штатами і Росією та погодились підтримувати зв'язок", - сказано у повідомленні.

Коли відбудеться зустріч Байдена та Путіна

  • 13 квітня Байден запропонував Путіну найближчими місяцями провести двосторонню зустріч у Європі.
  • 16 квітня президент США повідомив теми, які хоче обговорити з Путіним. За словами Байдена, Сполучені Штати і Росія можуть співпрацювати у питанні стримування ядерних загроз з Ірану і Північної Кореї, припинення на глобальному рівні пандемії і подолання кліматичних змін.
  • При цьому Байден висловив сподівання, що США і РФ можуть започаткувати діалог про стратегічну співпрацю, безпеку і контроль над озброєннями.