Під головуванням командувача Південного оперативного командування генерал-майора Анатолія Сиротенка на території закладу відбулася службова нарада, в якій взяли участь командири частин і установ Одеського гарнізону, їхні заступники з тилу та виховної роботи, а також представники територіального відділу пожежної безпеки та квартирно-експлуатаційної і санітарно-епідеміологічної служб Південного регіону.

Вже на початку заходу генерал-майор Анатолій Сиротенко звернув увагу присутніх на те, що питання підготовки табору до сезону відпочинку й оздоровлення дітей мають розглядатися в контексті пріоритетних та висловив впевненість, що із всіма, покладеними на них завданнями, військовослужбовці впораються якісно та у визначені строки.

Згодом, з метою уточнення обсягу завдань, у супроводі керівництва оздоровчого закладу та інших відповідальних осіб він оглянув територію табору, відведену юним “гагарінцям” для купання ділянку на узбережжі Чорного моря, а також приміщення адміністративного, спальних та господарчо-виробничих корпусів.

Відео дня

На місці уважно заслухавши доповідь посадових осіб про хід виконаних та головні напрямки подальших поточних ремонтних робіт, командувач Південного ОК дав чіткі рекомендації щодо благоустрою території табору, ревізії і відновлення його систем електрозабезпечення та водопостачання, а також окремо торкнувся питань, пов’язаних із своєчасним виконанням низки санітарно-гігієнічних і протипожежних заходів.

– Сьогодні ми разом ознайомилися з фронтом робіт, які нам доручено виконати керівним складом Генерального штабу ЗС України. У кожного командира, начальника та ваших підлеглих є своя відповідальна ділянка праці. Якщо виникають проблемні питання, то їх не приховуйте, а одразу інформуйте про них мене особисто, і ми разом шукатимемо шляхи щодо їх швидкого розв’язання. Адже нам треба пам’ятати, що мова йде про наших дітей, які мають відпочити в належних умовах, добре оздоровитися та залишити лише яскраві спогади про дні, проведені в таборі, – зазначив під час наради генерал-майор Анатолій Сиротенко.

За словами начальника 59-го Будинку офіцерів підполковника Валентина Доценка, планується, що влітку поточного року в Дитячому оздоровчому таборі ім. Гагаріна має відпочити близько шестисот дітей військовослужбовців з різних регіонів України.

– Наразі на потреби табору Міністерством оборони України вже цілеспрямовано виділено 200 тисяч гривень. Окрім того, ще близько 30 тис. грн. надійшло за рахунок культурно-виховної та просвітницької діяльності колективу 59-го Будинку офіцерів.  Ці кошти використовуватимуться на закупівлю будівельних матеріалів і спецодягу, переобладнання кімнати для умивання, фарбування стін, підлоги, плінтусів, вікон, дверей, фасаду, часткову заміну шпалер, ремонт меблів та сантехнічного обладнання, оновлення наочної агітації та виконання інших першочергових завдань в напрямку проведення підготовчих робіт та поточного ремонту об’єктів оздоровчого закладу, - підкреслив офіцер.

Він додав, що весь комплекс ремонтних робіт здійснюватиметься силами військовослужбовців частин і установ місцевого гарнізону та підрядними організаціями, з якими укладатимуть угоду представники квартирно-експлуатаційної служби.

Відповідно до графіку, відпочинок дітей триватиме в чотири зміни – з 2 червня по 30 серпня включно.