Зустріч відбулася на німецькій військовій базі «Prizren», на території якої українські військовослужбовці групи розмінування вже більше двадцяти днів здійснюють перевірку зруйнованих будівель на наявність вибухонебезпечних пристроїв. А їхні колеги з групи розгородження разом з інженерним підрозділом Збройних сил Швейцарії проводять демонтажні роботи будівлі «Blue Residence».

Полковник Евальд Нау відзначив якість виконання завдань українськими військовослужбовцями зі складу інженерної роти національного контингенту в Косово. Зокрема, нещодавно українські сапери виявили та знешкодили шляхом підриву британський касетний боєприпас вагою більше 1 кілограма та калібром 150 міліметрів. Маса вибухової речовини (тротилу) становила 228 грамів.

Відео дня

Керівник оперативної групи Міністерства оборони України у супроводі командира німецького національного контингенту особисто ознайомився з побутовими умовами та специфікою виконання завдань українськими миротворцями-саперами на території комунікаційного центру «MT Cviljen».

Генерал-лейтенант Петро Литвин вручив німецькому полковнику сувеніри й пам’ятну монету (coin) командира 8-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України. У свою чергу полковник Евальд Нау ще раз подякував генерал-лейтенанту Петру Литвину за відмінну підготовку українських саперів і вручив відзнаку свого Міністерства оборони.

Крім того, під час насиченої робочої поїздки керівник оперативної групи Міністерства оборони України побував і в розташуванні базового табору української інженерної роти – на французькій військовій базі «Marechal de latre». На місці генерал-лейтенант Петро Литвин поспілкувався з військовослужбовцями, побував у розташуванні та на ознайомчому брифінгу. Також разом з членами оперативної групи проінспектував стан автомобільної та інженерної техніки з метою виявлення та надання необхідної допомоги у вирішенні проблемних питань, які у тій чи іншій мірі можуть перешкоджати виконанню завдань за призначенням.

На завершення візиту генерал-лейтенант Петро Литвин побажав особовому складу інженерного підрозділу не збавляти досягнутого темпу добросовісної служби.

– Бажаю вам своєю відповідальною та професійною роботою і надалі вносити значний вклад у підтримання миру й стабільності в Косово, – наголосив він.