Виступ оркестру органічно доповнив балет музичного центру «Модерн». Балетмейстер оркестру Наталія Новік отримала першу премію за кращу хореографію. Українські військові артисти підготували справжню шоу-програму, яка вразила журі і гостей міста.

– До закордонної поїздки наш колектив спеціально готував нові музичні номери та підбирав костюми, – повідомив начальник Військово-музичного центру Сухопутних військ Збройних Сил України, Заслужений артист України підполковник Олександр Шевчук. – На суд італійської публіки ми представили унікальний синтез українського мелосу із сучасними доробками. Компіляція гімну України і гімну Євросоюзу під час виступу балету звучала органічно і фантастично, у цьому місці італійці не могли втриматися від бурхливих оплесків.

Відео дня

– Наші колеги, військові музиканти з інших країн, грають дуже потужно, якісно та акуратно. Але здебільшого ці виступи беземоційні. Ми ставимо себе на місце слухача і розуміємо, що це їм нецікаво. Як тільки ми починаємо грати, люди до нас ідуть, бо є енергетика. Особливо, коли є українська музика з цікавими ритмами, яка завжди з натхненням сприймається закордонною публікою. І це завжди спрацьовує, – поділився таємницею перемоги підполковник Олександр Шевчук.

Начальник військового оркестру майор Ігор Кішман додав, що не обійшлося без хвилювань. Члени журі звертали увагу на все, у тому числі на костюми і найменші деталі під час виступів.

– Було дуже приємно, що з різних міст Італії підтримати нас приїхало багато українців. Українську мову було чутно всюди, – сказав Ігор Кішман.

Довідково. За час свого існування військово-музичним центром проведено понад 1000 концертно-стройових заходів у військових частинах гарнізонів Збройних Сил України та в цивільних організаціях. Артисти та музиканти центру брали участь майже у 25 міжнародних фестивалях, програмах, концертах Європи та Росії, представляючи українське мистецтво на міжнародній арені.