За словами начальника Центральної стоматологічної поліклініки Міністерства оборони України, заслуженого лікаря України Рафіка Камалова, зазначений захід був особисто підтриманий Міністром оборони України Павлом Лебедєвим, а також лікарями-добровольцями військово-медичних закладів.

– Подібні заходи за участю військових імплантологів уже відбулися у Києві, Львові та Сімферополі. На черзі – Харків, Хмельницький, Чернівці. Головним акцентом залишається впровадження нових соціально-медичних стандартів для захисників Вітчизни у всіх регіонах України, – зазначив Рафік Камалов.

Начальник клініки щелепно-лицевої хірургії військово-медичного клінічного центру Південного регіону підполковник медичної служби Віктор Мазур повідомив, що для надання допомоги з відновлення втрачених зубів медичний персонал центру підготовив операційні, забезпечив медичну діагностику та провів доопераційну підготовку літніх пацієнтів.

Відео дня

– Догляд за ортопедичними конструкціями на імплантатах не вимагає від ветеранів додаткових зусиль. Відтепер вони можуть не боятися десь загубити свій протез: нові зуби не випадають, і як наслідок – до людей повертається і психологічне благополуччя. Зважаючи на високу собівартість одноразових інструментів, які використовуються під час таких операцій, медичних препаратів та матеріалів для виготовлення тимчасових і постійних протезів, усі витрати взяли на себе державні та приватні стоматологічні клініки регіону, а також зуботехнічні лабораторії, – підкреслив підполковник медичної служби Віктор Мазур.