До середини Дніпра - подати рукою
До середини Дніпра - подати рукою

До середини Дніпра - подати рукою

18:51, 27.07.2007
2 хв.

Дніпро обмілів на два метри. Деякі пов`язують це з тим, що нижче за річкою риють котлован. Є й інші версії... Зокрема, що Дніпро давно перестав бути річкою...

Сьогоднішній Дніпро в районі Києва усе так само чудовий, яким був чудовим за Гоголя. Тільки от класичне: «Рідкісний птах долетить до середини Дніпра», схоже, йому вже не підходить. Принаймні, цього спекотного літа річка зміліла настільки, що до її середини долетить не тільки будь-який птах, а й кожне підросле пташеня.

За дітей можна не боятися. Дніпро обмілів
У районі Гідропарку діти спокійно ходять по Дніпру вбрід, доходячи мало не до його середини. З лівого і правого берегів річка вкрилася зеленим листям латаття, а з київських мостів легко помітити «залисини» річкових мілин. Причому особливо пильні громадяни пов`язують це не з глобальним потеплінням, а бачать причину в явищах набагато локальніших і небезпечніших. Скажімо, кажуть, що нижче за течією будується котеджне містечко, на догоду якому там риють котлован, через який нібито річка втрачає воду. Оскільки часи нині тривожні, ми вирішили перевірити чутки.

- Справді, Дніпро зараз змілів на півтора-два метри. Я це знаю, оскільки сам часто плаваю на човні, - каже Володимир Борейко, директор Київського еколого-культурного центру. – Утім, не думаю, що це пов`язано з риттям якогось котловану. Просто цього року дуже спекотне літо, була також досить суха весна.

Відео дня

- Чому ж так багато латаття на річці?

- Річ у тому, що ця рослина люблять теплу воду, яка саме встановилася. Не думаю, що ці всі процеси якось пов`язані з порушенням екології. Щоправда, варто також зазначити, що Дніпро давно ж перестав бути річкою, сьогодні це просто система водосховищ з порушеною флорою і фауною. Але це вже зовсім інша історія. 

Урожай-2007: латаття уродилося що треба
До середини Дніпра залишилося небагато
Качки натуральні, нежурналістські
У своїй стихії
Качка по-киевски
Лівий берег зовсім поряд
Ось вона, середина. З моста Патона

Антон Зікора

Новини партнерів
завантаження...
Ми використовуємо cookies
Погоджуюся