Брюссель.  Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) планує посилити підтримку розвитку відновлювальної енергетики та енергоефективності в Європі.
Як передає власний кореспондент УНІАН в Брюсселі, про це йдеться у рекомендаціях, схвалених сьогодні банком.
Нові пропозиції були схвалені після здійснення 10-місячного перегляду інвестиційної політики ЄІБ в сфері енергетики.
Вони, зокрема, передбачають, що інвестиції банку будуть зосереджені на фінансуванні програм з енергетичної ефективності, розвитку енергетики з відновлювальних джерел, а також енергетичних мереж та розвитку досліджень та інновацій.
При цьому передбачається, що таке фінансування має надаватися, передусім, програмам, які передбачають спільне фінансування в рамках національних програм енерегоефективності.
“Схвалення нових критеріїв позичання є важливим кроком вперед щодо зобов’язань Європейського інвестиційного банку у сфері енергетичних інвестицій, які підтримують політику ЄС”, - заявив з цього приводу віце-президент ЄІБ, відповідальний за кредитування в сфері енергетики, Міхай Танасеску.
Документ також передбачає запровадження суворих стандартів викидів в атмосферу, які застосовуватимуться при оцінці всіх проектів, які претендуватимуть на отримання кредитів від банку. Передбачається, що позики надаватимуться лише в тому випадку, якщо нові стандарти підтверджуватимуть позитивний внесок проектів в забезпечення зростання економіки ЄС та відповідність цих проектів політиці ЄС в сфері захисту клімату.