Акція набирає обертів, її активно обговорюють в мережі \ @NATCAEWR

Канадські авіадиспетчери не змогли залишитися байдужими до становища своїх американських колег, які через шатдаун не отримують зарплату.

Читайте такожЗМІ порахували, скільки вже коштував "шатдаун" для США

Про це повідомляє CNN з посиланням на президента Канадської асоціації авіадиспетчерів (CATCA) Пітера Даффі, передає kommersant. Співробітники диспетчерського центру в Едмонтоні (провінція Альберта, Канада) першими придумали відправити своїм колегам в Анкориджі (штат Аляска, США) партію піци на знак солідарності з ними. Ідея сподобалася канадським авіадиспетчерам в інших містах Канади, і за останні чотири дні майже у 50 американських центрів керування повітряним рухом у різних містах США були доставлені понад 350 піц від канадських колег.

Відео дня

Акція набирає обертів, її активно обговорюють в мережі, зростає суспільна підтримка. Так, якийсь жертводавець, який побажав залишитися невідомим, перерахував $500 на оплату піци для цієї акції, інший канадець - оплатив обід для двох центрів управління повітряним рухом в штаті Арізона, подякувавши їм за те, що вони «піклуються про перелітних птахів із Західної Канади, які прилітають до Арізони на зиму».

Через триваючий з 22 грудня шатдаун - часткове припинення роботи федерального уряду на тлі невирішених розбіжностей між Конгресом і Білим домом з приводу фінансування будівництва стіни на кордоні з Мексикою - без зарплати залишаються майже 800 тис. американських держслужбовців. До їхнього числа входять 24 тис. співробітників Федеральної авіаційної адміністрації США (FAA), з яких 10 тис.- це авіадиспетчери.