Брюс МакКонвіль / фото: Ottawa Citizen

Мешканець канадського міста Оттава Брюс МакКонвіль заявив під час судового засіданні, що спалив мільйон канадських доларів.

Про це повідомляє Ottawa Citizen.

Читайте такожВписати в графу - два батька: в Бразилії чоловіки-близнюки відмовилися визнавати дитину - платити аліменти будуть обидва

Відео дня

55-річний бізнесмен і екс-кандидат в мери Оттави в ході шлюборозлучного процесу з дружиною відмовився надавати інформацію про свої фінанси.

Суду стало відомо, що підприємець продав усе майно, зняв з банківського рахунку більше одного мільйона канадських доларів (17,8 мільйона гривень – ред.) і нібито спалив їх. Свій вчинок канадець пояснив небажанням платити аліменти дружині та дітям.

Докази того, що він спалив гроші, чоловік надати не зміг, адже зробив це без свідків і процес на відео не знімав.

Суддя Верховного суду Кевін Філліпс не повірив словам МакКонвілля і звинуватив його в неповазі до суду, а також у тому, що чоловік не подбав про добробут своїх дітей.

За спроби приховати інформацію про майно МакКонвілль був засуджений до 30 днів тюремного ув'язнення. Також суддя призначив канадцеві штраф за кожний день прострочення у виконанні ухвали суду звіту про його фінансові справи. Розмір штрафу - дві тисячі канадських доларів (35,6 тисячі гривень) на день, які МакКонвилль повинен сплачувати безпосередньо своїй колишній дружині.