Шведський суд виписав штраф капітану за посаджене на мілину судно / фото: yaizakon

Суд у Швеції вирішив оштрафувати російського капітана вантажного судна Baltic Carrier, яке у вересні сіло на мілину біля берегів міста Хелсінгборг.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на видання Sydsvenskan.

Читайте такожТіло вічно п'яного будівельника саме виробляло пиво

Відео дня

Капітанові присудили 100 денних штрафів у розмірі 50 шведських крон кожен (4,6 євро). Водночас, чоловіка звільнили від сплати цих коштів з огляду на час проведений ним під арештом.

Наприкінці вересня суд арештував капітана судна Baltic Carrier на два тижні.

80-метрове судно прямувало з Калінінграда до Лідчепінга, коли 24 вересня сіло на мілину. Всі члени його екіпажу були росіянами.

Причиною аварії стало те, що капітан заснув під час управління кораблем. Він також визнав, що вживав алкоголь, але наполягав на тому, що йшлося про "одне-два пива" не менш як за сім годин до інциденту.

Зазначається, що схожі інциденти не рідкість для регіону. З 1985 року на мілину поблизу Хелсінгборга сідали 13 суден. У п’яти випадках це сталося через те, що відповідальна особа засинала на посту. У трьох випадках мало місце управління кораблем у нетверезому стані.

Як повідомляв УНІАН, у Росії житель Астраханської області викликав «швидку допомогу» для своєї літньої матері та намагався змусити бригаду медиків прибратися у нього вдома, розмахуючи сокирою.