Експерт зазначила, що секретні функції допоможуть заощадити / колаж УНІАН, скріншот, фото ua.depositphotos.com

99% водіїв не знають про приховані функції "N" на коробці передач. При переході з автомобіля з механічною коробкою передач на автоматичну водій замість трьох педалей використовує дві, оскільки зчеплення відсутнє.

Однак водіям "автоматів" доводиться звикати до деяких додаткових можливостей нового виду транспорту. До них відноситься поява функцій "P", "R", "D/S" і "N" на новому важелі перемикання передач.

Експерт розповіла, що хоча "N" означає "нейтраль", багато користувачів автоматичних автомобілів не знають всіх трьох її функцій, знання яких дозволить не тільки заощадити паливо, але і врятувати життя.

Відео дня

Так, при тимчасовій зупинці або очікуванні сигналу світлофора необхідно завжди включати передачу N, а потім ставити автомобіль на ручне гальмо. Багато водіїв тримають ногу на педалі гальма і не вимикають передачу, але при цьому витрачається бензин і в двигуні утворюється велика кількість вуглецевих відкладень.

Другий спосіб використання передачі N - це поломка або буксирування автомобіля. Якщо перевести важіль перемикання передач в це положення, то коробка передач не потрапить одразу в металобрухт.

Крім того, коли потрібно зупинитися, необхідно спочатку переключити передачу з положення D в положення N, а потім поставити автомобіль на ручне гальмо. Після цього необхідно перевести важіль перемикання передач в положення Р, а потім відпустити педаль гальма.

Раніше УНІАН писав, що досвідчений механік Скотті Кілмер назвав прості кроки, які допоможуть запустити автомобіль, якщо сів акумулятор. За його словами, для цього водіям потрібно використовувати всього один простий предмет.

Вас також можуть зацікавити новини: