Для очищення скла уучше всього підійде спеціально розроблений скребок / фото depositphotos.com

Холодний ранок означає, що вікна автомобіля замерзають, і це справжня неприємність, коли ви їдете на роботу або в школу. Але дуже важливо правильно їх розморозити, щоб не пошкодити скло.

Водії діляться своїми хитрощами, як пережити холодну погоду, зокрема натирають овочами вікна автомобілів, щоб вони не запотівали, і гаджетами, які можуть обігрівати машину, навіть не включаючи газ, пише Daily Express.

Тепер Роджер Гріггс з Kwik Fit поділився своїми найкращими порадами щодо боротьби з обмерзанням, які полегшать зиму для водіїв. Він застерігає від обливання вікон окропом, оскільки різниця температур "може призвести до тріснутого вікна і дорогого рахунку".

Відео дня

У соціальних мережах повно лайфхаків по боротьбі з обмерзлими автомобілями. Один з них пропонує прикласти до скла пакет для сендвічів, наповнений теплою водою. Але Роджер попереджає, що це може призвести до розтріскування скла, особливо якщо на лобовому склі вже є скол або тріщина.

Поширена помилка - не протирати всі вікна засобом проти обледеніння і залишати машину без нагляду з включеним двигуном або ключами.

Це може здатися очевидним, але багато хто забуває: придбайте відповідний скребок для вікон. Деякі пропонують використовувати кредитну картку, але це може пошкодити картку або подряпати лобове скло. Найкраще підійде спеціально розроблений скребок.

Роджер має ще одну важливу пораду. "Припускаючи, що у вас немає гаража - якщо він є, машина повинна стояти в ньому, якщо це можливо - тоді припаркуйтеся якомога ближче до будинку, [оскільки] тепло, що виходить з будинку, може допомогти запобігти утворенню льоду".

"Якщо ви не можете припаркуватися біля будівель, спробуйте направити машину на схід, щоб лобове скло було першою частиною автомобіля, на яка потрапляє сонце".

Роджер пропонує: "Деякі власники мають повне покриття автомобіля, але якщо це здається надмірним або дорогим, покриття лобового скла ковдрою або картоном допоможе. Але переконайтеся, що це безпечно: вітряна ніч може призвести до того, що ваш притулок зникне по дорозі".

Він також радить дати достатньо часу, щоб лобове скло як слід розморозилося. "Якщо ранок особливо холодний, можливо, вам доведеться ще раз розпорошити засіб проти обмерзання", - говорить він.

Поради по очищенню скла астомобіля

Експерти закликають водіїв ніколи не мити лобове скло автомобіля окропом взимку. Потрапляючи на холодну поверхню гаряча вода може розширити скло і викликати тріщини.

Автомобілістам порадили перед настанням зими натирати лобове скло автомобіля картоплею, щоб уникнути обмерзання і запотівання при зниженні температури.

Вас також можуть зацікавити новини: