Взимку важко розморожувати скло / фото ua.depositphotos.com

Експерти закликають водіїв ніколи не мити лобове скло автомобіля окропом взимку. Потрапляючи на холодну поверхню гаряча вода може розширити скло і спричинити тріщини.

Як пише Еxpress, це призведе до дорогого ремонту. Автомобільний експерт Сем Шіхан попередив, що популярні зимові лайфхаки або не працюють, або, що ще гірше, можуть пошкодити вашу машину.

"Полив окропу на матове лобове скло може спричинити тріщини на склі, тоді як використання компакт-диска або кредитної картки для очищення лобового скла може подряпати поверхню або пошкодити ущільнювачі навколо вікон. Замість цього переконайтеся, що всі вікна повністю очищені від льоду, використовуючи скребок або антиожеледь, щоб ви могли бачити все навколо", - порадив він.

Відео дня

Зазначається, що нашкодити може навіть просто тепла вода.

"Якщо ви використовуєте гарячу воду для льоду на вашому автомобілі, ви ризикуєте пошкодити лобове скло. Скло швидко розширюється, коли до нього торкається гаряча або навіть тепла вода. Але воно також швидко стиснеться, коли охолоне на холодному повітрі. Від такого згинання скло може тріснути, навіть якщо ви використовуєте теплу воду, особливо якщо на ньому вже є невеликі відколи або тріщини", - додають експерти.

Найкращий спосіб зберегти скло - це не піддавати його радикальним змінам температури.  

Поради автомобілістам

Нещодавно автомобілістам порадили перед настанням зими натирати лобове скло автомобіля картоплею, щоб уникнути обмерзання і запотівання при зниженні температури.

Крім того, відомий в мережі автомеханік Кріс Фікс показав простий трюк зі змазкою, який допоможе вам з легкістю відкривати двері авто навіть під час найлютішого морозу.

Вас також можуть зацікавити новини: