Продукти для поліпшення сну / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Дієта відіграє вирішальну роль у якості та тривалості сну, стверджують фахівці, пише indianexpress.com.

"Оскільки ми ретельно враховуємо, що ми їмо для нашого загального здоров'я, наш дієтичний вибір може істотно вплинути на нашу здатність легко засинати, спати всю ніч і прокидатися з відчуттям, що відпочили", - пояснила експертка з харчування Адіті Мехротра.

А дієтолог Бхарата Найду назвав п'ять суперпродуктів, які варто включити до свого раціону, щоб сон уночі був глибшим і відновлювальним:

Відео дня

Вишня. Багата на мелатонін - гормон, що регулює цикли сну і неспання, - вишня є природним снодійним, яке може поліпшити якість сну. Вживання вишні або терпкого вишневого соку вечорами допоможе вам швидше заснути і продовжити сон.

Мигдаль. Будучи хорошим джерелом магнію і триптофану, мигдаль сприяє розслабленню та може поліпшити якість сну. Перекус мигдалю перед сном може допомогти заспокоїти тіло і розум, що призведе до спокійнішого нічного сну.

Банани. Багаті калієм і магнієм вони сприяють розслабленню м'язів та регулюванню режиму сну. Включення бананів у свій раціон може допомогти поліпшити якість сну і знизити ризик нічних пробуджень.

Овес. Багатий на складні вуглеводи і мелатонін овес є поживним засобом, що сприяє розслабленню і викликає сонливість. Насолода теплою вівсянкою перед сном може допомогти сигналізувати організму, що настав час заспокоїтися і підготуватися до сну.

Ківі. Було доведено, що ківі, багатий на вітаміни С і К, а також серотонін, покращує якість і тривалість сну. Регулярне вживання ківі може допомогти людям швидше заснути і мати більш відновлювальні цикли сну.

Нагадаємо, раніше було названо 10 корисних для серця закусок, вони допомагають контролювати кров'яний тиск.

Вас також можуть зацікавити новини: