Порошок коріандру має низку важливих позитивних властивостей для організму / фото ua.depositphotos.com

Порошок коріандру - це звичайна сушена трава, яку отримують із рослини, що на перший погляд схожа на кінзу. Вона надає стравам свіжий аромат без використання морської солі або інших приправ.

Індійське карі та аргентинське карі, різноманітні страви з китайської локшини та соуси чімічуррі - всі вони містять цю спецію. Вона не тільки широко застосовується в кулінарії, а й покращує стан організму.

Видання Slurrp назвало корисні властивості порошку коріандру, про які мало хто знає.

Відео дня

Виводить з організму токсини важких металів

Миш'як, кадмій, алюміній, свинець і ртуть можуть накопичуватися в тканинах людини, що може призвести до серцево-судинних захворювань, гормональних порушень, неврологічних розладів, безпліддя та інших ускладнень. Було доведено, що порошок коріандру зв'язує ці шкідливі метали, вивільняючи їх із тканин і виводячи з організму. Дослідження показало, що спеція допомагає видалити стійкі відкладення важких металів, які зберігалися в організмі навіть після того, як перші симптоми хвороби минули.

Захищає від окислювального стресу

Окислювальний стрес пов'язаний з різними дегенеративними захворюваннями, включно з раком, хворобами серця, артритом, хворобою Альцгеймера і макулярною дегенерацією. Високі антиоксидантні властивості цієї трави, частково зумовлені флавоноїдом кверцетином, захищають організм від пошкодження вільними радикалами. Дослідження показало, що завдяки високому вмісту антиоксидантів трава захищає від окислювального стресу.

Зменшує тривожність

За даними NIH, природний седативний ефект цієї трави може допомогти заспокоїти нерви і поліпшити якість сну.

Знижує рівень цукру в крові

Дослідження на тваринах показали, що листя і стебла коріандру можуть сприяти зниженню рівня цукру в крові. Одне з досліджень, опубліковане в Journal of Food Sciences, засвідчило, що в разі діагностованого діабету рослина допомагає підтримувати хорошу роботу печінки та контролювати рівень цукру в крові. Дослідники вважають, що отримані дані підтверджують доцільність використання коріандру як додаткового засобу під час лікування діабету.

Запобігає інфекціям сечовивідних шляхів

Інфекції сечовивідних шляхів можуть бути спричинені багатьма факторами, включно зі зростанням бактерій, генетикою та діабетом. Антибактеріальні властивості коринадру можуть допомогти зберегти сечовидільну систему здоровою і вільною від нездорових мікроорганізмів у лужному середовищі. За даними NIH, порошок насіння коріандру також може допомогти зменшити симптоми при сечокам'яній хворобі. Передбачається, що він допоможе полегшити дискомфорт і біль, пов'язані з ІСШ, і прискорити одужання.

Раніше УНІАН писав, яка спеція найкраща для здоров'я.

Вас також можуть зацікавити новини: