Дієтолог назвала список найкорисніших спецій / фото ua.depositphotos.com

Фахівці назвали топ-5 протизапальних спецій, які варто додати до свого раціону, щоб зміцнити здоров'я кишківника і поліпшити роботу мозку. Також ці спеції допомагають контролювати вагу, пише shefinds.com.

Сертифікований дієтолог Лінда Хосаба розповіла, що такими чудодійними властивостями володіють такі спеції:

Куркума. Було доведено, що куркумін має протизапальні властивості, що робить його корисним у разі артриту і запальних захворювань кишечника. Ба більше, куркума може підтримувати здоров'я кишківника, сприяючи зростанню корисних бактерій, що, своєю чергою, сприяє зниженню ваги. Куркума також проявляє нейропротекторні властивості, які можуть поліпшити когнітивні функції та пам'ять.

Відео дня

Імбир. Містить гінгероли та шогаоли і є ще однією потужною протизапальною спецією. Він може допомогти полегшити запалення кишківника та зменшити біль, пов'язаний із такими захворюваннями, як артрит. Крім того, імбир сприяє травленню, стимулюючи вироблення травних ферментів, і може поліпшити когнітивні функції.

Кориця. Дослідження показують, що кориця може бути корисною для контролю рівня цукру в крові та зниження маркерів запалення. І те, й інше може допомогти скинути зайві кілограми.

Кмин. Може бути корисним для лікування запальних захворювань кишківника, допомагає травленню і здатний поліпшити функцію пам'яті.

Чорний перець. Містить піперин, активну сполуку, яка виявляє протизапальні властивості та покращує засвоєння інших корисних сполук, таких як куркумін. Це може стимулювати травлення і поліпшити засвоєння поживних речовин.

Раніше було названо 3 спеції, які допоможуть зробити живіт плоским.

Вас також можуть зацікавити новини: