Дієтологи назвали 8 найкорисніших напоїв / Колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Підтримка гідратації - одна з найважливіших речей, які ви можете зробити для підтримки свого здоров'я в цілому, але вибір правильних напоїв має ключове значення. Хоча вода має бути вашим незамінним засобом для поповнення рідини, існує цілий світ корисних для здоров'я напоїв, які можуть додати цінні поживні речовини до вашого дня, слугувати їжею або перекусом і одночасно підвищити рівень гідратації.

Портал Eat This розповів про 8 найкорисніших напоїв, на думку дієтологів.

Зелений чай

Зелений чай багатий на антиоксиданти, тому сприяє здоров'ю клітин і може навіть запобігти деяким захворюванням. Крім того, він чинить позитивний вплив на обмін речовин і окислення жирів і може покращувати рівень ліпідів у крові. Зелений чай містить кофеїн, хоча зазвичай його кількість становить менше 50 міліграмів на чашку.

Відео дня

Чорна кава

Кава містить лише 2 калорії на чашку, тому не додасть зайвих вуглеводів, цукру або жирів. Крім того, дослідження показують, що вживання чорної кави може знизити ризик деяких захворювань, таких як деякі види раку та діабет 2 типу. Однак для цього потрібно вживати просту каву, без цукру і добавок.

Домашній смузі

Смузі - чудовий спосіб завантажити тонни поживних речовин в один напій. Традиційною основою смузі є фрукти, але ви також можете додати овочі, наприклад шпинат або огірок, щоб отримати більше поживних речовин і клітковини, а також протеїновий порошок і простий грецький йогурт, які підвищать вміст білка в смузі.

Протеїновий коктейль

Протеїнові коктейлі допомагають контролювати вагу, сприяючи насиченню, і допомагають нарощувати м'язову масу, забезпечуючи якісний білок. Дотримуйтеся протеїнових коктейлів, які містять близько 200 калорій, 20-30 грамів білка і з низьким вмістом цукру. У той час як коктейлі на основі сироватки є відмінним джерелом високоякісного білка, варіанти на рослинній основі підходять для дієти.

Кістковий бульйон

Кістковий бульйон - це закуска з високим вмістом білка, яка може допомогти у відновленні м'язів, особливо після тренування. Кістковий бульйон не тільки містить 10 грамів білка на чашку, а й багатий на колаген, який сприяє структурній цілісності та еластичності кісток і сполучних тканин.

Чайний гриб

Однією з визначних особливостей чайного гриба є його багатий вміст пробіотиків, що сприяють здоровому мікробіому кишківника. Однак для приготування чайного гриба використовують цукор. Це означає, що вам потрібно буде стежити за кількістю цукру в напої та обирати порції, які дають змогу зберегти менше 5 грамів доданого цукру на порцію.

Газована вода

Газована вода - це освіжаючий і низькокалорійний варіант втамувати спрагу. Однак не всі сорти однакові. Деякі з них містять штучні ароматизатори, інші містять доданий цукор. Обирайте варіанти з корисними інгредієнтами, щоб подбати про своє здоров'я.

Гранатовий сік

Гранат багатий на цінні антиоксиданти, які можуть підтримувати здоров'я ваших клітин, борючись із нестабільними молекулами, що можуть з часом завдати шкоди вашому організму. Хоча вживання зерна цілком - чудовий спосіб збільшити споживання важливих поживних речовин, це не завжди практично. І саме тому гранатовий сік - один із найкорисніших напоїв, які ви можете випити.

Раніше ми писали про 5 смачних напоїв зі зниженим вмістом кофеїну для тих, хто хоче відмовитися від кави.

Вас также могут заинтересовать новости: