Грін назвала потоп на фестивалі "Божою карою" / Колаж УНІАН, фото wikimedia.org, скріншот

Член Палати Представників Конгресу США, республіканка Марджорі Тейлор Грін назвала "Божою карою" потоп на фестивалі Burning Man через сильні зливи, в результаті якого десятки тисяч людей заблоковані в пустелі без можливості вибратися.

Як повідомляє Newsweek, Грін заявила, що людям, які опинилися в пустелі, "по суті, ймовірно, промивають мізки, що причиною всього цього є зміна клімату". Однак, за її словами, повінь на фестивалі стала "Божою карою" через "фальшиві жертвопринесення".

"Бог має спосіб переконатися, що всі знають, хто такий Бог", - сказала вона. 

Відео дня

Відзначається, що в передостанню ніч фестивалю повинно було відбутися спалення великої дерев'яної будівлі під назвою "Людина". Організатори заявили в неділю ввечері, що спалення планується провести в понеділок вранці.

Ідея про "Божу кару" для учасників фестивалю набула значного поширення в соцмережах. Однак деякі задаються питанням, як Грін пояснить екстремальні погодні умови в інших місцях, включаючи її рідний штат.

Потоп на фестивалі Burning man - що відомо

Щорічний фестиваль мистецтва Burning man в пустелі Невади в США приваблює майже десятки тисяч людей. Це одне з найбільш культових подій у світовій культурі, на яке художники з усього світу привозять свої роботи. По завершенню фестивалю всі інсталяції спалюють.

Цього року подія розпочалася 27 серпня і мала тривати до понеділка. Однак десятки тисяч людей виявилися заблокованими в таборі фестивалю після сильних злив, що перетворили пустелю на море липкого бруду

Організатори закрили фестиваль для транспортних засобів і наказали учасникам сховатися в безпечному місці і економити воду і їжу.

Вас також можуть зацікавити новини: