Експерти пояснили, з яких причин коти можуть не відходити від господарів / колаж УНІАН з фото pixabay.com

Після того, як стало відомо, чому коти бігають ночами, експерти порадували любителів цих тварин новою інформацією - пояснили, з якої причини пухнастики "приклеюються" до господаря чи господині.

Така поведінка може свідчити про те, що кіт тяжко переносить розлуку, розповіла фахівець із поведінки тварин з Лондона Пола Стюарт американському виданню Newsweek. "Якщо ваша кішка часто ходить за вами, лізе під ваші ноги, виявляє ознаки стресу, коли ви йдете, і взагалі не відходить від вас, можливо, ...кішка страждає від розлуки", - заявила експерт.

За її словами, у першу чергу, потрібно переконатися, що тварина сидить на здоровій дієті, оскільки на поведінку може сильно вплинути харчування. Стюарт додала, що також необхідно облаштувати для тварини її "гніздечко" у місці, де вона б без господаря почувалася у безпеці.

Відео дня

Менеджер із захисту котів Нікі Треворроу вважає, що коти можуть ходити за господарями, щоб отримати від них їжу, або щоб застрибнути їм на коліна, коли випаде нагода.

"...можливо, вони чекають, поки ви сядете, щоб стрибнути до вас на коліна, щоб подрімати... Ще одна причина, чому ваш кіт може слідкувати за вами, полягає в тому, що він голодний і хоче, щоб ви його погодували. Це особливо ймовірно безпосередньо перед їхнім звичайним часом прийому їжі або на світанку чи в сутінках, коли коти зазвичай найбільш активні", - зазначила експерт.

Цікаві новини про котів - сьогодні це варто знати

Раніше УНІАН дізнався, чому кішка бігає і нявкає. Зазначалося, що таку поведінку улюбленців не варто ігнорувати.

Журналісти з'ясували, що коти намагаються "поговорити" з господарем/господинею. Повідомлялося, що одна з причин такої поведінки тварини може полягати у тому, що з ним давно не гралися.

Вас також можуть зацікавити новини: