Не варто лаятися на тварину, якщо воно ходить за вами, ніби хвостик / фото ua.depositphotos.com

Іноді кішка нібито божеволіє і починає "переслідувати" свого господаря. Вусаті пухнастики вводять людей в оману, адже мало хто розуміє, чому кішка ходить за власником. Виявляється, так тварина намагається "поговорити" з людиною.

Раніше УНІАН розповідав, чи можна годувати кота звичайною їжею, а тепер пропонуємо вам дізнатися, що означає, якщо кішка ходить за господарем і нявкає. Є сім причин, через які тварина може себе так вести. 

Чому кішка ходить за власником - причина перша 

Якщо ви не знаєте, чому кішка ходить по п'ятах за своїм господарем, в першу чергу, згадайте, як давно ви з нею грали. Тварина може просто страждати від нудьги. Купіть кішці іграшку, пограйте з нею. Можливо, пухнастик потребує вашої уваги.

Відео дня

Причина друга - ви рідко буваєте вдома

Якщо ви багато працюєте або ж просто приходите додому, щоб переночувати і знову піти, відповідь на питання про те, чому кішка хоче бути поруч з господарем, очевидна. Тварині не вистачає вашої турботи. Допитлива тварина, яка постійно знаходиться на самоті, сильно сумує. Не варто дивуватися, чому кішка ходить за господарем в туалет і буквально переслідує по п'ятах, якщо власник буває вдома всього кілька годин в день. Частіше грайте з твариною, балуйте його і просто гладьте, вихованцеві без вас дуже сумно. 

Чому кішка ходить за господарем і нявкає - причина третя - кішка банально голодна або хоче пити

Переймаючись питанням про те, чому ж кішка ходить за мною, як хвостик, згадайте, коли вона в останній раз їла. Можливо, ви пропустили годування і вчасно не насипали їжу в миску тварину. Також варто перевірити воду, вона завжди повинна бути чистою і свіжою. Якщо ж у кішки є їжа, вона може просто випрошувати особливі ласощі і так привертати до себе вашу увагу.

Причина четверта і дуже мила - для кішки ви - центр Всесвіту

Не варто лаятися на тварину, якщо воно ходить за вами, ніби хвостик. Іноді так кішка проявляє свою любов. Вона бачить в вас "ватажка зграї", а тому завжди намагається бути поруч.

Коли кішка нічого не хоче, а просто "переслідує" вас з поваги, вона не буде нявкати і загравати. Вихованець буде тихим, спокійним, а коли ви сядете або ляжете поруч з ним, він умиротворено засопить.

Причина п'ята - вашому коту потрібна допомога

Коли кішка ходить за господарем і нявкає, але при цьому у неї є їжа і вода, вона відмовляється від ласощів і не хоче грати, варто приділити їй особливу увагу. Можливо, у вихованця щось болить і він тривожиться. А коли кішці страшно, вона спробує вам про це натякнути і буде ходити за вами по п'ятах. Огляньте тварину, спробуйте з'ясувати, чи нічого у неї не болить. Якщо вихованець неспокійний і сильно нявкає, зверніться до ветеринара. Можливо, він щось не те з'їв, або ж у нього щось сильно болить. 

Кішка ходить по п'ятах - прикмета, що не претендує на правду

Існують прикмети і повір'я про котів. Вважається, якщо вихованець ходить за вами і голосно кричить, він хоче про щось попередити. Кішки нібито можуть відчувати біду, а тому "сповіщають" про це своїх господарів. Втім, прикметам не завжди властиво збуватися, тому вірити в них чи ні - справа кожного.

Вас також можуть зацікавити новини: