Щільний туалетний папір здатний забити каналізацію, а тонкий - ні / фото ua.depositphotos.com

У себе вдома багато хто звик змивати клаптики туалетного паперу в унітаз, а в громадських вбиральнях часто зустрічається заклик не робити такого. Чи можна кидати туалетний папір в унітаз - читайте в матеріалі.

Спочатку давайте розберемося, в яких випадках і чому не можна ці відходи змивати, оскільки тут все залежить від ситуації. Наприклад, ви живете не в квартирі і хочете знати чи можна кидати туалетний папір в унітаз в приватному будинку і чи не спричинить це засмічення. В цьому випадку, щоб уникнути проблем краще збирати все у відро для сміття, до того ж краще взагалі не користуватися рулонами з щільним папером в таких умовах.

А ось міська каналізація відмінно пристосована до такого типу відходів, тому змивати паперові клаптики можна сміливо.

Відео дня

Чи можна забити каналізацію туалетним папером - проста відповідь

Важливо пам'ятати, що це можливо, але потрібно постаратися. Якщо папірці змивати в невеликій кількості, то нічого страшного не станеться. А якщо туди кинути за один раз піврулона, то тоді проблем не уникнути. Ще гірше буде, якщо ви користуєтеся щільним папером. Справа в тому, що він погано розмочується водою і велике його скупчення в унітазі запросто заб'є каналізацію.

Після цього виникне цілком логічне запитання, який туалетний папір можна кидати в унітаз все таки і, який туалетний папір розчиняється у воді з легкістю. Це тонкий дво- або тришаровий. Його можна знайти в кожному супермаркеті. Він відмінно підійде тим, хто боїться засмітити каналізацію. Хоча врахуйте, що коштує такий папір дорожче звичайного.

Є також спеціальний біорозкладний, який взагалі тане в унітазі за кілька секунд. 

Чим розчинити туалетний папір в унітазі - пара способів

Якщо вийшло так, що в "горловині" унітазу все таки накопичився папір, тоді можна вдатися до простого способу його розчинити. Для цього вилийте в унітаз відро гарячої води, а для посилення ефекту висипте туди півкоробки соди.

Ще один простий спосіб, як утилізувати туалетний папір, це скористатися побутовими хімзасобами з магазину. Вони теж гарантують відмінний результат. 

Раніше УНІАН писав, як витирати попу правильно.

Вас також можуть зацікавити новини: