Не варто ходити в туалет з телефоном / колаж УНІАН, фото Pixabay, @doctorsethimd

Якщо ви йдете в туалет і берете з собою телефон, щоб провести час, знайте, що це може бути небезпечним для здоров'я. Про це попереджає доктор Сетхі, який пройшов навчання в Гарварді і Стенфорді, повідомляє ladbible.

Не важливо, сидите ви в туалеті з газетою, книгою або телефоном. Це в будь-якому випадку завдає шкоди вашому здоров'ю. 

В одному зі своїх відео доктор пояснює, чому нам слід перестати гортати телефон під час відвідування туалету.

Відео дня

Він каже, що, сидячи в туалеті, "може здатися нешкідливим гортати стрічку в соціальних мережах або відповідати на електронні листи", але попереджає, що ці дії насправді можуть мати "серйозні наслідки".

Приготуйтесь. "По-перше, використання телефону під час туалету може призвести до тривалого сидіння на унітазі, це в свою чергу може викликати напругу і тиск на пряму кишку та анус",- пояснює доктор Сетхі.

За його словами, це призводить до таких проблем, як геморой, анальні тріщини і навіть випадання прямої кишки.

Якщо геморою зовні і всередині недостатньо, щоб відлякати вас від занурення в груповий чат з туалету, то ось вам ще один факт.

"Інша проблема полягає в тому, що телефон може бути живильним середовищем для бактерій. Дослідження показали, що середній смартфон брудніше, ніж сидіння громадського унітазу вдесятеро", - говорить доктор.

Якщо ви все одно не відмовляєтеся від телефону в туалеті, то хоча б "майте під рукою дезінфікуючу серветку, щоб очистити телефон після того, як ви закінчите зі справами", радить гастроентеролог.

Чому не варто сидіти годинами на одному місці - відповідь експерта

Всесвітньо відомий дослідник малорухливої поведінки доктор Келлі Макінтош попереджає, що тривале сидіння пов'язане з ризиком розвитку хронічних захворювань серця, діабету 2 типу і навіть деякими видами раку.

Вас також можуть зацікавити новини: