У багатьох культурах поширене покриття голови / фото ua.depositphotos.com

В СРСР люди носили хустки і косинки з різних причин. Хустка була частиною стандартного жіночого вбрання і використовувався для укриття голови від пилу і вітру, тоді як косинка, традиційно, більше використовувалася чоловіками. Однак звідки пішла традиція покривати голову?

Навіщо носити хустку на голові

Що означає хустку на голові, залежить від країни і народу, які ми розглядаємо. Традиція носити хустку на голові має давнє коріння і виникла в різних культурах з різних причин. Наприклад, у багатьох релігіях покривання голови вважається символом скромності, покірності або шанування перед вищими силами. У той же час в інших культурах причиною того, чому носили косинки і хустки, були несприятливі зовнішні фактори - сонце, вітер або пил.

Носіння хустки на голові може мати різні значення в залежності від культури і релігії. У деяких країнах хустка використовується як частина формального вбрання, в той час як в інших - як символ віри або приналежності до певної групи. Незалежно від причин, правило, як носити хустку на голові, одне - переконайтеся, що вона щільно і комфортно "сидить". Тканина не повинна ковзати або зміщуватися.

Відео дня

Як і чому носили косинки в минулому

Для початку давайте розберемося, чим відрізняється хустка від косинки. По-перше, це два різні предмети одягу. Хустка зазвичай більше за розміром і прямокутної форми, а косинка - більш вузька і "трикутна". Хустка найчастіше використовується, як аксесуар для голови або шиї, в той час як косинка зазвичай носиться на голові для захисту від сонця або пилу.

Для того щоб правильно носити косинку, спочатку розгорніть її так, щоб у вас був квадрат. Потім складіть квадрат навпіл у форму трикутника. Поставте куточок трикутника до грудей, а інші два кути зав'яжіть на потилиці. Можна залишити кінці звисаючими ззаду або зав'язати вузол. В результаті косинка повинна сидіти щільно, не дуже туго, щоб не сковувати рухи, але і не дуже вільною, щоб не сповзати.

Раніше УНІАН розповідав, для чого потрібен бантик на трусах.

Вас також можуть зацікавити новини: