Випікання домашнього хліба останніми роками знову стала популярною. Особливо це стосується простих рецептів, які дозволяють отримати гарячий буханець без зайвий зусиль.
Валлійський телекухар Мікела Чіаппа поділилась з Еxpress, як приготувати хліб, для якого не потрібно багато інгредієнтів.
"Мій рецепт хліба без замішування насіння переглянули понад 10 мільйонів людей. У нього три інгредієнти, і у вас на його приготування піде п’ять хвилин", - каже кулінар.
Основними інгредієнтами, які вам знадобляться для приготування буханця, є борошно, дріжджі та оливкова олія. Його можна приготувати незвичайним методом. Поставте чавунну сковороду в духовку. Коли вона розігріється, додайте туди кілька кубиків льоду, а зверху - тісто на пергаменті для випічки. Потім накриваєте кришкою і повертаєте у духовку.
"Пара, яку утворюють кубики льоду, дасть йому чудовий хрускіт… Це найпростіший рецепт хліба, який ви коли-небудь готували. Ви більше ніколи не будете купувати магазинний хліб", - каже Мікела.
Для приготування знадобляться:
- міцне хлібне борошно - 525 г;
- швидкодіючі дріжджі - 7г;
- оливкова олія - 15 г або 1 ст.л.;
- дрібна сіль - 12 г;
- тепла вода - 50 мл;
- улюблене насіння - 3 жмені.
Змішайте в мисці борошно, оливкову олію, 395 мл теплої води та дріжджі. Накрийте харчовою плівкою і залиште в теплому місці на 30 хвилин.
У 50 мл теплої води розчиніть сіль та додайте в тісто разом із насінням на вибір. Перемішайте до однорідності залиште відпочивати на дві-чотири години в теплому місці.
Після того, як тісто піднялося, перекладіть його на вистелене деко з високими стінками або форму для хліба. Присипте тісто невеликою кількістю борошна.
Духовку розігрійте до 220 ℃ зі включеним вентилятором. Поставте тісто в духовку і випікайте 30-40 хвилин, поки хліб не пропечеться і не підрум’яниться.
Зніміть папір і покладіть на решітку для охолодження.
Раніше УНІАН розповідав, як зберігати хліб, щоб він не черствів.