Для чого натирають лобове скло гарбузом / колаж УНІАН, фото depositphotos.com

Досвідчені водії точно знають кілька дієвий лайфхаків для своєї автівки. Втім, чи знали ви, для чого варто натерти лобове скло гарбузом?

Як повідомляє Express, цей примітивний трюк допоможе позбутися залишків льоду та конденсату взимку та восени. Шматком гарбуза слід потерти лобове скло ввечері перед великим морозом.

За словами автомобільник експертів, гарбуз містить багато крохмалю, який може "діяти як бар'єр між льодом і склом". Це також природний "розтоплювач льоду", який допоможе водіям очистити лобове скло швидше, ніж зазвичай.

Відео дня

Експерти зазначили, що гарбузовий лайфхак точно здивує автомобілістів у холодну пору. Цей спосіб особливо актуальний зараз, коли на полицях супермаркетів безліч гарбузів.

  • "Секрет полягає у вмісті крохмалю в гарбузі. Натріть внутрішній шар лобового скла для швидкого розморожування",
  • "Крохмаль діє як бар’єр між льодом і склом, не даючи йому швидко замерзнути. Це означає, що ви менше часу проводитимете на морозі, шкрябаючи лобове скло",
  • "Крохмаль у таких овочах, як гарбуз і картопля, є природним розтоплювачем льоду. Якщо нанести його на вкрите інеєм лобове скло, це може допомогти розтопити його і значно полегшити процес зішкребання",

- зазначили експерти.

Раніше водії поділилися своїми хитрощами, як пережити холодну погоду, зокрема натирають овочами вікна автомобілів, щоб вони не запотівали.

Вас також можуть зацікавити новини: