Кожного для вечори стають все холоднішими, а тому хочеться біля гарячої затишної їжі, яка допоможе зігрітися і відпочити. У цьому випадку немає нічого кращого, ніж велика тарілка м'ясного рагу.
Відомий кулінар Надія Хусейн розповіла Еxpress, як приготувати тушковану яловичину з галушками. Вона зазначила: "Тушковане м’ясо — одна з улюблених страв моїх синів. У рагу з яловичини є щось таке, що заповнює дірку у вашому животі, чого не робить ніщо інше".
"Це наповнює серце і зігріває. Я люблю готувати це з галушками, тож це повноцінна їжа, без жодних зайвих труднощів", - наголосила жінка.
Процес приготування цього ситного рагу займає не дуже багато часу, а тому додавши всі інгредієнти ви зможете піти відпочивати, поки страва продовжить тушкуватись без вас.
Для рагу знадобляться:
- яловичина - 500 г;
- вода - 500 мл;
- цибуля - 2 шт.;
- морква - 3 шт.
- подрібнений часник - 1 ст.л.;
- паприка - 2 ст.л.;
- сіль - 2 ст.л.;
- чорний перець - 2 ст.л.;
- гранули яловичого бульйону - 4 ст.л.;
- олія - 3 ст.л.;
- велика гілочка лимонного чебрецю.
Для галушок треба взяти:
- борошно - 200 г;
- розпушувач - 1 ч.л.;
- солоне вершкове масло - 115 г;
- вода - 3 ст.л. (може більше);
- яйця - 1 шт.
- шніт-цибуля - трошки для прикрашання;
- дрібка солі.
Налийте олію у велику сковороду з кришкою, і коли вона нагріється, додайте нарізану цибулю, лимонний чебрець, і смажте до золотистого кольору.
"Якщо цибуля прилипне до основи, не хвилюйтеся, це додасть смаку – просто додайте бризку води, щоб відклеїлось, - радить Надія.
Додайте в сковороду часник, нарізану кружечками моркву та шматки яловичини. Готуйте, поки м’ясо не підрум’яниться. Приправте чорним перцем і паприкою, потім влийте воду в каструлю.
Добре перемішайте тушковану суміш і поставте її на повільний вогонь на 45 хвилин, накривши кришкою.
Тим часом зліпіть вареники, додавши в миску всі інгредієнти, крім яйця. Тісто розділіть на 8 частин, скатайте з них кульки і змастіть зверху яйцем.
Коли час закінчиться, зніміть кришку, додайте гранули бульйону та зменшіть вогонь. Додайте галушки у рагу, та залиште на мінімальному вогні ще на 25 хвилин.
Коли рагу доготується, зніміть його з вогню, вийміть стебла чебрецю, можете подавати, посипавши подрібненою шніт-цибулею.
Що приготувати смачного восени
Приготування домашньої випічки – це затишний спосіб провести вільний день. Головне обрати правильний рецепт, щоб отримати хороший результат. Спеціальний лимонний пиріг Мері Беррі неймовірно простий і вимагає лише шість інгредієнтів.
Запечена картопля - це одна з найпростіших та лінивих страв, які ідеально підійдуть на вечерю. У деяких рецептах, які обіцяють "ідеальні" результати, використовується довгий список інгредієнтів, однак шеф-кухар Джек Стайн поділився більш простим варіантом.