Авраменко радить запам'ятайтати ці навдивовижу гарні слова / скриншот відео

Відомий в Україні мовознавець Олександр Авраменко розповів, як правильно вживати колоритні українські прислівники "горілиць", "обабіч" і "поготів".

"У нашій мові є багато колоритних слів, які незаслужено забувають або надто рідко використовують. Можна сказати "взятися двома руками", а можна й "обіруч". Можна сказати "з обох боків", а можна й колоритніше - "обабіч", наприклад: обабіч дороги ростуть кульбабки", - сказав він.

За словами Авраменка, фразу "лежати на пляжі обличчям догори" можна замінити на більш яскраву "лежати горілиць".

"Зверніть увагу, що наголос падає на другий склад - "горІлиць". А лежати обличчям униз -  це "долІлиць". Також раджу запам'ятати колоритне слово "поготів", що має значення "тим більше". Запам'ятайте ці навдивовижу гарні слова", - додав мовознавець.

Мовні уроки від Авраменка 

Відомий в Україні мовознавець Олександр Авраменко розповів, у яких випадках правильно вживати слова "знаходитися", "перебувати" та "розташовуватися".

Також він пояснив, у чому різниця між словами "одягати" та "надівати". "Між ними є різниця, вони не зовсім тотожні", - зазначив він.

Авраменко розкрив вдалу заміну російському виразу "пеняй на себя". На українській мові це можна сказати, як: "бачили очі, що купували - їжте, хоч і повилазьте".

Вас також можуть зацікавити новини: