Імена для дітей 2024 / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

В останні роки серед популярних дитячих імен почали з'являтися такі класичні імена, як Джеймс, Шарлотта та Вільям.

"Давно минули ті часи, коли обирали ім'я тому ,що "воно добре звучить", - сказав HuffPost консультант з дитячих імен Тейлор Хамфрі.

Імена з закінченням на "о"

"Я вірю, що ми побачимо більше імен з шикарним закінченням "о-", - каже Хамфрі.

Відео дня

Вона зазначила, що це особливо стосується таких Імен для хлопчиків, як Матео, Енцо, Майло та Тіаго. Інші популярні імена із закінченням "о", які наберуть популярності в 2024 році, включають Гюго, Аполло, Арло, Лео, Космо, Тео, Марго, Клео та Сантьяго.

Сучасні благодійники

"Маверік входить у ТОП-50 для хлопчиків", - каже Еббі Сендел, творець блогу про імена немовлят Appellation Mountain. "Батьки обирають імена зі змістом, але це не стільки пов'язано з релігійними благодійниками старої школи, такими як Модесті або Пруденс. Замість цього ми обираємо Ваялдер і Роуді - енергійні імена, які передбачають пригоди".

Вона також виділила такі "вдумливі" імена, як Ноуледж і Вісдом.

"А якщо ми вибираємо щось духовне, то це, швидше за все, буде символічне ім'я, наприклад, Шепард, Чоусен або Псалм", -додала Сендел.

Унісекс імена

"Однією з специфічних тенденцій, які, як ми очікуємо, набере обертів, імена дівчат для хлопчиків", - каже експерт з дитячих імен та головний редактор Nameberry Софі Кім. Такі знаменитості, як Кріссі Тайген та Джон Легенд із сином Рен та Ріанна з сином Ріотом Роуз, ведуть у цьому напрямку. "За цією тенденцією стоїть поєднання все більш прогресивних поглядів суспільства на гендерну ідентичність, а також визнання м'якості та символізму".

Сендел підтримав цю теорію, зауваживши, що список 1000 найкращих Імен для дівчаток став надійним місцем для пошуку натхнення при виборі імен для хлопчиків.

"Протягом багатьох століть було прийнято вважати, що імена для хлопчиків перестануть використовуватися, якщо вони припадуть до смаку дівчаткам", - зазначила вона. "Тепер це вже не так. Такі імена, як Іден, Саттон і Мерфі, спочатку потрапили в топ-1000 для дівчаток, а потім стали модними і для хлопчиків. А тепер Рен і Скаут стануть новими переселенцями зі списку для дівчаток".

Знайома, але невикористана класика

"Старовинні імена продовжують зростати, поряд із сучасними", - каже Шеррі Сюзанна, консультант з дитячих імен та засновник My Name for Life. "Однак найбажанішими іменами в моїй практиці залишаються знайомі, але невикористані класичні імена - імена, які відомі, але ніколи не досягали великої популярності або втрачали її з плином часу. Це може пояснити, чому імена середини і кінця XX століття можуть знову з'явитися раніше, ніж очікувалося".

Вона перерахувала Скотта, Келлі, Лінду та Ейлін як приклади, які знову з'явилися останнім часом.

Хайді Пранкл, консультант по іменах і засновниця Baby Name Sunday, також звернула увагу на старовинні імена, які знайомі, але при цьому не здаються занадто часто використовуваними.

"Безумовно, ми побачимо більше "старих" імен для хлопчиків, таких як Монті, Ральф і Вілліс", - сказала вона.

Прізвище

"Останнім часом ми спостерігаємо зростання гендерно-нейтральних імен, до яких можна віднести так звані словникові імена, а також прізвища", - говорить Дженніфер Мосс, засновниця сайту BabyNames.com.

Прізвища за своєю суттю не асоціюються з певною статтю, хоча і можуть стати такими. Існує безліч нейтральних варіантів, таких як Коллінз, Елліс, Паркер, Мерфі та Холліс.

"Такі прізвища, як Фінлі, Харпер та інші, будуть популярні в 2024 році", - додав Мосс. "Так само, як ми спостерігали за Медісоном і Гаррісоном у минулому".

Змішані і природні імена, що поєднуються

"Покоління виросло на іменах Хейлі, Кейлі та Кайлі, Кайла, Кейтлін та Бруклін", - каже Сендел. "Прагнення змішувати і поєднувати нові імена залишається сильним, але в 2020-х роках ми побачимо новий поворот: перший елемент-це ім'я природи. Ми вже бачили Емберлінн і Лейклін, Ренлі та Оуклі".

На її думку, Довелін, Ріверлінн та Рейнлі також можуть приєднатися до цих популярних варіантів у цій категорії.

"Такі імена, як Сандей та Уеверлі, можуть стати переможцями в цій тенденції", - додає Сандель.

"Небесні" імена

"Ми спостерігаємо зростання небесних імен або імен, пов'язаних із зірками та космосом", - говорить Мосс.

Вона наводила такі приклади, як Аврора, Нова та Селеста - всі вони стали більш популярними за останнє десятиліття.

"Я думаю, що це тому, що космічна програма знову набирає обертів", - каже Мосс. "Люди замислюються про те, як вийти за межі землі і розширити Всесвіт. Це дійсно здорово".

Раніше УНІАН писав, що у 2024 році батьки шукають для своїх малюків унікальні імена.

Вас також можуть зацікавити новини: