Як позбутися від слимаків на городі / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Равлики і слимаки - одні з найбільш докучливих городніх шкідників. Вони можуть швидко знищити всі зелені насадження, а до багатьох хімічних препаратів виробили імунітет. В останні роки в Україні часто з'являються іспанські слимаки, які дуже докучають городникам.

Про те, як позбутися від слимаків назавжди, розповіли в британському виданні The Mirror. Необов'язково використовувати агресивні хімічні засоби. Для цього можна приготувати простий спрей з двох інгредієнтів. Такий засіб від слимаків і равликів надовго відлякає їх від ділянки.

Як позбутися від слимаків на ділянці

Щоб вивести слимаків з городу, приготуйте спрей з двох інгредієнтів - води і часнику. Власники ділянок, які випробували такий метод, дивуються його результативності. Шкідники відразу сповзають з обприсканих рослин.

Відео дня

Чому це працює? Справа в тому, що при подрібненні часнику в ньому виділяється хімічна речовина аліцин, яка водночас відлякує і вбиває слимаків і равликів.

Готується спрей таким способом: цілу головку часнику подрібніть блендером. Змішайте з 1 л води. Залиште на 10 хвилин, щоб часник виділив аліцин. Вода повинна бути холодною. Потім перелийте рідину в пульверизатор. Після цього відразу потрібно обприскати рослини, поки аліцин не вивітрився.

Зверніть увагу, що обприскувати рослини потрібно на ніч, оскільки слимаки і равлики активні вночі.

Як позбутися від равликів на городі за допомогою піску

Є ще один незвичайний, але дуже ефективний метод порятунку ділянки від слимаків. Насипте між грядками рослин доріжки з піску, дрібного щебеню, тирси або золи. Слимаки і равлики не зможуть подолати таку перешкоду і застрягнуть в сипучому матеріалі. Після цього залишиться зібрати шкідників вранці і знищити механічно. Для більшої ефективності можна розкласти на таких доріжках мокрі ганчірки - волога приваблює слимаків.

Як позбутися від слимаків за допомогою пастки

Оригінальний спосіб, як позбутися від равликів на городі - розставити пастки. Пастка з пивом дуже приваблює шкідників. Викопайте на ділянці невеликі ями і вставте в них невеликі банки без кришок. Край ємності повинен бути на одному рівні з землею. Наповніть банки пивом і залиште на ніч. Слимаків приверне запах пива і вони потонуть в пастках.

Вас також можуть зацікавити новини: