Іспанський слимак як боротися / фото ua.depositphotos.com

В Україні помічають все більше іспанських слимаків, які можуть серйозно нашкодити врожаю. Ці слимаки визнані одним з найгірших шкідників в Європі. Вони знищують будь-які рослини і дуже швидко розмножуються. УНІАН розповість, чим небезпечні ці комахи і як вивести їх на городі.

Відео дня

Іспанські слимаки - не єдині, хто любить поласувати українськими фруктами і овочами. Раніше УНІАН писав, чим обробити город від шкідників.

Іспанські слимаки: де живуть і чим небезпечні

Іспанські слимаки - це довгі комахи рудого або коричневого кольору. Їх легко впізнати по смужках на тілі і гладкій голові. Ці комахи активні вночі, але в дощову і похмуру погоду їх можна побачити і вдень. Полюбляють вологі тінисті місця.

Небезпечні іспанські слимаки тим, що пожирають практично будь-які городні рослини - огірки, картоплю, моркву, помідори, капусту та інші. Вони виїдають дірки в листках, а плоди з'їдають цілком. Також слимаки люблять квіти.

Іспанські слимаки як вивести / фото ua.depositphotos.com

Як вивести іспанських слимаків хімічними засобами

Отрутохімікати варто використовувати лише в тому випадку, якщо не допомогли інші методи, або якщо уражена ділянка занадто велика. Адже хімічні препарати шкодять не тільки слимакам, а й людям і самому врожаю.

Якщо ви обрали хімічний метод боротьби, то рекомендується купити препарат з вмістом метальдегіду - речовини, яка ефективна проти слимаків. Препарат розсипають по землі в захисних рукавичках. Під час дощу ефективність знижується і обробку доведеться провести повторно після опадів.

Метальдегід токсичний для людини та інших теплокровних. Після хімічної обробки городу від слимаків не відвідуйте ділянку мінімум 2 тижні, не пускайте домашніх тварин і дітей. Протягом цих 2 тижнів не можна їсти вирощені на ділянці рослини. 

Інші методи боротьби зі слимаками

Боротися зі слимаками можна без застосування токсичних препаратів. Перераховуємо кілька безпечних методів боротьби зі шкідником.

  • Зробіть пастку від слимаків. Ці комахи люблять дріжджовий запах. Розкладіть по ділянці половинки пляшок, наповнені пивом, медом і дріжджами. Слимаки приповзуть в цю пастку і потонуть в пиві. Також можна зробити приманку з рослинних останків і збирати слимаків вручну.
  • Застосуйте природні засоби від шкідників - вапно, деревну золу, попіл, гірчичний порошок. Можна комбінувати кілька засобів. Вони не тільки ефективні проти слимаків, але і удобрять грунт на ділянці. Зверніть увагу, що вапном не можна обробляти ділянки з ягодами.
  • Не посипайте землю сіллю! Сіль мало ефективна проти слимаків і точно вбиває їх гірше, ніж черевик. Через сіль грунт на ділянці засолюється і стає непридатним для росту рослин.
  • Ловіть слимаків вручну, якщо бачите їх на ділянці. Цей метод боротьби визнаний досить ефективним. Робіть це в захисних рукавичках. Потім можна просто знищити комах механічно.
  • Приберіть з ділянки сміття, гниючі залишки рослин, дошки та дрова, де живуть слимаки, а також регулярно прополюйте бур'яни.
  • Регулярно перекопуйте верхній шар грунту. А в середині осені глибше перекопайте весь грунт.

Вас також можуть зацікавити новини: