Капсули для прання мають свої недоліки та переваги / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

У сучасному світі прання речей в СМА стало нормою - в хімчистку люди несуть одяг в рідкісних випадках. Асортиментом різноманітних засобів рясніють полиці супермаркетів, тому важливо знайти для себе найкращий.

УНІАН з'ясував, які капсули для прання краще і чи варто купувати їх замість гелю або порошку.

Як користуватися капсулами для прання в машинці автомат - переваги і недоліки

Вважається, що капсули - ще більш інноваційний продукт, ніж гель, до якого ледь встигли звикнути господині-консерватори. Безсумнівний плюс такого засобу в тому, що воно швидко і ефективно очищає речі від бруду і плям, а у використанні для СМА максимально просте - вам потрібно просто покласти капсулу в барабан, закрити дверцята і включити потрібний режим.

Відео дня

Капсули бувають двох видів - з ополіскувачем і без (перші цільні, другі розділені надвоє), що теж зручно, адже в другому випадку можна заощадити на додатковій пляшці кондиціонера. 

Досвідчені господині кажуть, що недолік у капсул для прання всього один - ціна. Вони помітно дорожче, ніж порошок і навіть гель, зате виходить регулювати витрату. До ситуативних особливостей відносять і неякісне видалення плям при низькій температурі і неможливість розчинення оболонки капсули, якщо виставлений швидкий режим. Це означає, що прання з таким засобом потрібно запускати надовго і в гарячій воді.

Раніше ми говорили про те, що краще - порошок або гель для прання, а також приводили в порівняння дію капсул.

Як правильно кидати капсулу для прання в барабан машинки

Навіть ті господині, які регулярно користуються таким засобом, не знають, куди краще класти капсулу для прання, тому іноді бачать, як вона застрягла в дверцятах, а речі перуться без неї. 

Запам'ятайте, що найкраще - класти капсулу до задньої стінки барабана, а тільки потім заповнювати машинку одягом. Пам'ятайте, що руки при цьому повинні бути абсолютно сухими, інакше під впливом води капсула почне розчинятися раніше покладеного терміну.

Скільки потрібно капсул на одне прання

Як правило, виробники рекомендують універсальні лайфхаки з капсулами для прання без необхідності читати інструкцію - однієї капсули достатньо для заповненого барабана. Якщо ви купили засіб без кондиціонера, то додатково в спеціальний відсік потрібно налити ополіскувач. У разі, коли він "вшитий" в капсулу, додавати нічого не доведеться.

Корисна порада: якщо ви бачите, що на одязі є старі плями або ті, які не можна видалити звичайним пранням, додайте в лоток СМА плямовивідник.

Чи потрібен порошок при пранні з капсулами

Для очищення речей в пральній машинці порошок використовувати точно не варто, а ось під час ручного прання - так. Не всім зрозуміло, як використовувати капсули для ручного прання - деякі умільці навіть готові їх проколоти і вилити миючий в таз з водою і речами. Нас насправді, частково вони мають рацію - капсули підходять тільки для прання в машинці-автомат.

Не варто думати про те, чи можна використовувати капсули для ручного прання - для таких цілей краще придбати звичайний порошок або гель. По-перше, це буде набагато економічніше і швидше, по-друге, капсулу дійсно доведеться надрізати або проколоти, але навіщо, якщо можна обійтися альтернативою? До того ж, порошок і гель прекрасно справляється зі складними плямами (на відміну від капсул).

Досвідчені господині радять мати в запасі всі три варіанти миючих засобів - порошок, гель і капсули. Кожен з них підійде для своїх цілей і завдань, а у вас вийде якісно відіпрати речі з різних матеріалів, з різним ступенем забруднення і різними способами.

Вас також можуть зацікавити новини: