Що вибрати - порошок або гель для прання / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

На полицях господарських магазинів можна побачити різні товари для прання одягу - гелі, порошки і капсули. Однак мало які господині розуміють реальну різницю між цими засобами і тим більше не знають, що краще для пральної машини - гель або порошок. УНІАН з'ясував і готовий поділитися.

Що вигідніше - гель для прання або порошок

Гелі для прання з'явилися пізніше, ніж порошки - багато людей не хочуть їх купувати просто через консервативність, тим більше не звертають увагу на капсули. Однак у гелю і порошку є кілька істотних відмінностей, які допоможуть з'ясувати, який порошок краще - гель або сипучий конкретно для вас.

Перше і мало не найголовніше питання, від якого відштовхуються майже всі господині - це ціна. Сипучий порошок коштує дешевше, але витрата його більше, тому що мало хто користується мірною ложкою - як правило сиплють "на око".

Відео дня

Гель же виходить дорожче, але через зручну кришку з поділками ви не зможете налити його занадто багато, тому в підсумку він закінчиться сильно пізніше, ніж сипучий аналог. Тому дивіться самі, що економічніше - порошок або гель для прання конкретно для вас - якщо перете часто, то краще купувати гелевидний засіб.

Чи можна використовувати гель для прання замість порошку - нюанси

Насправді, не можна просто взяти і зрозуміти, чи можна замінити порошок гелем для прання - важливо врахувати всі деталі, щоб потім не пошкодувати про своє рішення і витрачені гроші. Для цього розберемося в особливостях кожного засобу.

Переваги сипучого порошку:

  • низька ціна;
  • універсальність для матеріалів, температури, режимів;
  • здатність виводити навіть старі плями.

До недоліків порошку відносять вимивання барвника з тканини, ризик провокації алергії і незручність в зберіганні. Також, як ми вже сказали, порошок витрачається швидше через неможливість його відміряти.

Переваги гелю для прання:

  • економічність;
  • делікатне ставлення до тканин;
  • відсутність розводів на одязі;
  • гіпоалергенність;
  • можливість використовувати при 30-40 градусах.

До недоліків гелю можна віднести його марність при ручному пранні і старих плямах. Однак саме таким засобом можна без проблем очищати речі кожен день, так що, старі плями навряд чи встигнуть з'явитися.

Для того щоб ефективно очищати речі, краще купити і порошок, і гель. Перший засіб підійде, якщо потрібно замочити одяг або випрати його при високій температурі, а також видалити старі забруднення. Другий засіб - ідеальний варіант при щоденному пранні або при використанні низької температури, а також якщо у вас в родині є алергіки.

Вас також можуть зацікавити новини: