Картопля потребує хорошої вентиляції, тому уникайте використання герметичних контейнерів / Ілюстрація REUTERS

Картопля буде зберігатися всю зиму без гниття, якщо дотримуватися кількох основних правил.

Про це заявила експерт зі зберігання продуктів харчування Влатка Лейк, яка поділилася деякими порадами правильного зберігання осінніх фруктів та овочів, повідомляє Express.co.uk.

Картопля

За словами експерта, картопля, потребує гарної вентиляції, тому уникайте використання герметичних контейнерів.

Відео дня

Картопля зберігається "найдовше" в прохолодному, сухому та темному місці, оскільки вплив вологи та світла може викликати гниття. Те ж саме стосується й інших коренеплодів, таких як морква та ріпа.

Експерт заявила, що саме таке зберігання гарантує, що овоч збереже свої властивості протягом всієї зими.

Шпинат та капуста

Щоб "правильно" зберігати шпинат та капусту, вимийте їх та загорніть у паперовий рушник, щоб увібрати зайву воду, оскільки це призведе до "передчасної цвілі".

"Якщо ваш шпинат не знаходиться в герметичній ємності, ви маєте переконатися, що не зберігаєте його поблизу фруктів та овочів, що виділяють етилен, таких як брокколі та паростки, оскільки вплив цього газу прискорить процес розпаду", - каже експерт.

Брюссельська капуста

При зберіганні окремих паростків домочадці можуть зберігати їх в пакеті, в якому вони їх купили, або помістити в миску, накриту харчовою плівкою.

Зробіть кілька вентиляційних отворів у мішку та помістіть їх у шухляду холодильника. Експерт попередила:"Брюссельська капуста виробляє невеликий відсоток етилену та надчутлива до гниття, тому важливо зберігати її саме в холодильнику".

Броколі

Як і брюссельська капуста, брокколі також виділяє етилен і дуже чутливий до нього, тому, щоб допомогти їм "прослужити довше", щільно загорніть їх у фольгу і поставте в холодильник. Фольга допоможе зберегти свіжість до місяця.

Цибуля та часник

Ці види продуктів слід зберігати в прохолодному, сухому та добре провітрюваному місці, захищеному від прямих сонячних променів, оскільки волога, світло та відсутність циркулюючого повітря можуть призвести до появи цвілі та паростків.

Як і картоплю, багато людей вважають за краще зберігати її в гаражі, оскільки там прохолодніше. Експерт заявила:"При правильному зберіганні ціла головка часнику може зберігатися до півроку, однак, як тільки ви розламаєте зубчики, термін зберігання різко скорочується і зазвичай становить від двох до трьох тижнів".

Гарбуз

Гарбуз потрібно зберігати в прохолодному, сухому місці з гарною вентиляцією, наприклад, у коморі або гаражі. Щоб він довше залишався свіжим зберігайте його в перевернутому вигляді, щоб зберегти форму та запобігти гниттю, і покладіть на що-небудь на зразок картону, щоб виключити контакт з підлогою.

Крім того, переконайтеся, що гарбуз не торкається інших продуктів. "Так гарбуз може зберігатися до трьох-чотирьох місяців", - зазначила експерт.

Зберігання картоплі

Раніше УНІАН писав про те, як правильно зберігати картоплю у домашніх умовах. У приміщенні, де ви збираєтеся тримати картоплю, температура має бути не більше +3 градусів, за умови вологості повітря близько 90%. Також це місце потрібно регулярно провітрювати. 

Також важливо тримати картоплю окремо від деяких інших свіжих продуктів, щоб вони зберігалися довше. Необхідно враховувати, де не можна зберігати картоплю: бажано її не класти біля цибулі, яблук та деяких інших продуктів, чутливих до етилену. Крім того, часник з цибулею провокують посилення росту пагонів на картоплинах.

Вас також можуть зацікавити новини: