Поради, де найкраще зберігати картоплю / фото REUTERS

Звичайна картопля - один з найбільш універсальних продуктів, що вживаються в їжу. Але чи знаєте ви, як правильно зберігати картоплю в домашніх умовах? Про це розповімо в матеріалі.

Як зберігати картоплю, щоб не проростала - важливі умови

У приміщенні, де ви збираєтеся тримати картоплю, температура повинна бути не більше +3 градусів, при вологості повітря близько 90%. Також це місце потрібно регулярно провітрювати. Знаючи, де найкраще зберігати картоплю, ви продовжите термін її "життя": вона не буде проростати і швидко псуватися.

Також важливо тримати картоплю окремо від деяких інших свіжих продуктів, щоб вони зберігалися довше. Необхідно враховувати, де не можна зберігати картоплю: бажано її не класти біля цибулі, яблук і деяких інших продуктів, чутливих до етилену. Крім того, часник з цибулею провокують посилення росту пагонів на картоплинах.

Відео дня

У чому краще зберігати картоплю в квартирі - поради експертів

Більшість з нас не дотримуються елементарних правил щодо зберігання картоплі, і це робить серйозний вплив на те, як довго вона залишається свіжою. Рекомендації фахівців про те, як зберігати картоплю в квартирі, сильно змінилися з часом.

Раніше рекомендувалося не зберігати овоч у холодильнику через потенційний ризик для здоров'я. Передбачалося, що через це в картоплі можуть утворюватися додаткові цукри. А вони в процесі приготування нібито могли перетворитися в речовину акриламід, яка пов'язана з ризиком розвитку раку.

Але недавні дослідження в цій сфері довели необгрунтованість таких побоювань. Отже, відповідь на питання, де зберігати картоплю на кухні, вельми очевидна: холодильник є ідеальним місцем для цього.

Але перед тим як покласти овоч туди на зберігання, необхідно переконатися в певних речах, щоб він залишався максимально свіжим. Через вологу картопля швидше псується, тому краще не мити її до тих пір, поки не зберетеся вжити в їжу. Експерти стверджують, що волога може призвести до гниття картоплі, тому дуже важливо, щоб вона залишалася сухою. Вони радять витирати бруд сухою ганчіркою безпосередньо перед відправкою овоча на зберігання.

Раніше ми писали, як лікувати картоплю від парші, описавши простий дідівський метод, який допоможе позбутися від неї за один раз.

Вас також можуть зацікавити новини: