
Занадто раннє вживання кави натщесерце може підвищити рівень кортизолу, а також призвести до проблем із травленням, пише uk.style.yahoo.com.
Зазначається, що перевищення рівня кортизолу може призвести до того, що ви почуватиметесь більш пригніченими і тривожними. Крім того, після нічного сну наш організм потребує зволоження, і, на жаль, кофеїн чинить протилежний ефект.
Експерти з харчування рекомендують вранці випивати склянку води, перш ніж переходити до кави. Також вони наполягають, що найкращий час для пиття кави - через кілька годин після пробудження, оскільки саме тоді рівень кортизолу в організмі знижується.
"Багато хто з нас покладається на перший ковток кави вранці, щоб відчути заряд енергії на весь день. Однак вживання кави зранку насамперед може насправді призвести до підвищення рівня стресу і втоми", - заявила дієтологиня Ешлі То.
Вона рекомендувала пити каву під час або після сніданку.
Отже, експерти з харчування назвали основні причини, через які з кавою вранці краще почекати:
- кортизол (рання чашка кави може викликати у вас ще більшу напругу і занепокоєння);
- розлад шлунка (гіркота кави може спровокувати вироблення зайвої шлункової кислоти);
- зневоднення (кофеїн чинить сечогінну дію на організм, а це означає, що він може виводити рідину);
- толерантність до кофеїну (це може змінити хімію вашого мозку, вимагаючи дедалі більшої кількості кофеїну для досягнення того самого ефекту);
- проблеми зі сном (коли гормони кортизолу у вашому організмі порушуються, це може вплинути на циркадний ритм і зруйнувати ваш сон).
Раніше дієтологи розповіли, що станеться з організмом, якщо кинути пити каву.