Учені підтвердили зв'язок смузі зі зниженням артеріального тиску / ua.depositphotos.com

Багато хто з дієтологів рекомендують включати у свій раціон більше фруктів і овочів для загального здоров'я. І смузі - легкий спосіб зробити це, пише healthdigest.com.

Вчені встановили, що чим більше ви з'їдаєте фруктів і овочів, тим нижчий ризик розвитку гіпертонії. І це підтвердив аналіз 2016 року, опублікований у Журналі клінічної гіпертонії.

Дослідники дійшли висновку, що калій, магній, вітамін С та інші важливі поживні речовини, що містяться у фруктах і овочах, можуть поліпшити слизову оболонку кровоносних судин, поліпшити кровотік і підвищити захист організму від вільних радикалів.

Відео дня

Питання також у тому, що фрукти та овочі замінюють у вашому раціоні - ви отримуєте більше клітковини і менше жирів. А більш ранні дослідження показали зв'язок між дієтою з високим вмістом жирів і артеріальним тиском.

У дослідженні 2016 року, опублікованому в журналі "Поради з харчування", вивчали смузі, приготований із гуави, гранадилли (різновид маракуї), меленої кориці та лляної олії. Результати підтвердили зниження артеріального тиску в учасників.

"Пам'ятайте, що смузі не обов'язково корисні для здоров'я, якщо ви не контролюєте інгредієнти, особливо в смузі, куплених у магазині. Вони часто містять доданий цукор, а не натуральний. Крім того, те, що ви п'єте корисні смузі, не означає, що вони не містять калорій", - ідеться в публікації.

Нагадаємо, раніше УНІАН писав, що можна їсти багато і не набирати вагу.

Вас також можуть зацікавити новини: