Лікар назвав п'ять найкращих протизапальних продуктів для полегшення болю при артриті / колаж УНІАН, фото depositphotos.com

Артрит турбує багатьох людей по досягненню пенсійного віку, а деяких і раніше. Хронічне запалення характеризується болем, набряком і підвищенням температури в суглобах, але симптоми можна контролювати не тільки ліками, але й харчування.

За словами доктора Сунні Пателя з Dish Dash Deets, протизапальна дієта може зіграти "значну" роль у зменшенні болю при артриті.

"Хоча харчування не може бути ліками від артриту, включення цих продуктів у ваш раціон потенційно може допомогти полегшити симптоми та покращити загальний стан суглобів", — розповів лікар виданню Express.

Відео дня

"Кращими" протизапальними продуктами вважаються:

Жирна риба

Багата жирними кислотами омега-3 риба, така як лосось, скумбрія, сардини та форель, може допомогти зменшити біль і скутість суглобів у людей з артритом, сказав лікар.

Доктор Патель рекомендував вживати щонайменше дві порції жирної риби на тиждень, причому кожна порція повинна становити від 85 до 120 грамів, щоб отримати "хорошу дозу" жирних кислот омега-3.

Куркума

Ця спеція відома сильними протизапальними та антиоксидантними властивостями, бо містить куркумін.

"Конкретних щоденних рекомендацій щодо куркуми не існує, але регулярне включення її у свій раціон (у поєднанні з чорним перцем для поліпшення її засвоєння) як спеції може бути корисним", — сказав лікар.

Всесвітня організація охорони здоров'я визначила, що від нуля до трьох міліграмів на кілограм ваги тіла є прийнятною добовою нормою куркуми.

Імбир

Незалежно від того, п'єте ви його з чаєм або додаєте в їжу, імбир має природні протизапальні властивості, які можуть допомогти полегшити біль при артриті.

Лікар рекомендував включати в свій щоденний раціон одну-дві чайні ложки свіжого імбиру або імбирного порошку.

Ягоди

Ягоди багаті антиоксидантами та протизапальними сполуками. Ці властивості можуть допомогти зменшити запалення та окислювальний процес в організмі, пояснив доктор Патель.

Він додав: "Намагайтеся їсти хоча б одну чашку ягід на день як частину споживання фруктів. Це забезпечує хороше джерело антиоксидантів".

Зелень

Листова зелень, включаючи шпинат та капусту, є природними джерелами вітамінів, мінералів та антиоксидантів, які допомагають боротися із запаленням. Тому лікар порадив включати порцію листової зелені в свій щоденний раціон, наприклад, у вигляді салатів або смузі.

Хоча кількість кожного протизапального продукту, необхідного для отримання користі, може змінюватися залежно від індивідуальних факторів, таких як вік, стать, рівень активності та загальний раціон харчування, загальні рекомендації можуть дати результат, підсумував експерт.

Як боротися з холестерином - поради лікаря-дієтолога

Практикуючий дієтолог Елісон Каллен зазначила, що недостатнє вживання білка і занадто велика кількість рафінованих вуглеводів можуть стимулювати зниження вироблення жовчі, зменшуючи кількість холестерину, що виводиться з організму. Вона назвала продукти, які варто включити в раціон, щоб тримати холестерин під контролем.

Вас також можуть зацікавити новини: