Дієтолог пояснила, як невеликі зміни в харчуванні допоможуть знизити рівень холестерину / колаж УНІАН, фото depositphotos.com

Організм повинен підтримувати певний рівень холестерину, тому що занадто велика його кількість може закупорити артерії, викликаючи серйозні проблеми зі здоров'ям. Дієта може виступати в якості каталізатора або протиотрути в цьому процесі.

За словами практикуючого дієтолога Елісон Каллен, недостатнє споживання білка і занадто велика кількість рафінованих вуглеводів можуть стимулювати зниження вироблення жовчі, зменшуючи кількість холестерину, що виводиться з організму.

На щастя, на думку експерта, "невеликі" зміни в продуктах харчування можуть допомогти тримати холестерин під контролем.

Відео дня

Масло авокадо

Навіть така дрібниця, як вибір рослинного масла, може викликати проблеми з рівнем холестерину. На щастя, зміна дієти може призвести до "значної" зміни рівня жиру.

Каллен рекомендував використовувати масло авокадо замість твердих жирів і продуктів з більш високим вмістом насичених жирів, щоб контролювати рівень холестерину.

Чорниця

Додавання в свій раціон чорниці, багатої поліфенолами, - ще один науково обгрунтований спосіб знизити рівень "поганого" холестерину.

"Вживання 150 грамів чорниці щодня протягом шести тижнів було пов'язано зі статистично значущим зниженням рівня загального холестерину (6%), поганого холестерину (7%) і тригліцеридів (27%); а рівень хорошого холестерину виріс на 6%", - зазначила експерт з харчування.

Так званий "хороший" холестерин поглинає свій поганий аналог з крові і переносить його назад в печінку, де він переробляється. Таким чином, підвищення рівня "хорошого" холестерину може поліпшити загальний стан серцево-судинної системи.

Клітковина

Клітковина, що міститься у фруктах, овочах, горіхах та цільнозернових продуктах, допомагає знизити рівень холестерину. Каллен рекомендувала починати з вівса, оскільки він багатий розчинною клітковиною, яка може допомогти швидко знизити рівень холестерину.

"Волокна з більш високою в'язкістю, такі як ті, що містяться в вівсі, ячмені або подорожнику, мабуть, мають більш універсальний вплив на наше здоров'я, ніж волокна з пшениці і рису", - додала експерт.

Каллен також порадила поєднувати зміни в дієті з фізичними вправами, оскільки це дозволить побачити зміни протягом двох місяців.

"Головне - послідовність. Вправи не повинні бути високої інтенсивності або тривалості, але бажано, щоб їх виконували щодня", - сказала вона.

Раніше УНІАН писав, що експерт в області здоров'я Сара Джарвіс розповіла, що сіль підвищує кров'яний тиск.

Вас також можуть зацікавити новини: