Складна оптична ілюзія для гострих на око із дроздом та виноградом / Колаж УНІАН, фото УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Оптична ілюзія - цікаве інтерактивне випробування зіркості ока та рівня IQ, адже зазвичай фіксувати деталі зображення можуть саме люди із розвиненими когнітивними функціями. 

Пропонуємо перевірити свої сили на ілюзії-несподіванці із дроздом. Птах прилетів поїсти винограду і випадково потрапив у кадр УНІАН. 

На перший погляд здається, що дрізд десь загубився між будинками та гілками дерев, але насправді уважна людина зможе знайти пернатого за 6 секунд. Щоб точно знати, що впораєшся, радимо встановити таймер на телефоні та розпочати:

Відео дня
Де загубився на картинці дрізд? Треба помітити птаха за 6 секунд / фото УНІАН

Якщо вдалося впоратися із задачею, вітаємо, твоя уважність вражає. Однак в разі "провалу", радимо не перейматися та спробувати власні сили в інших ілюзіях. Серед науковців є думка, що мозок людини може сприймати зображення та розташовані на них об'єкти по-різному. 

Де саме сів поласувати виноградом дрізд?

А ось і відповідь на нашу фантастичну оптичну ілюзію: 

Де насправді сів поласувати виноградом дрізд / фото УНІАН

Інші цікаві оптичні ілюзії на вибір

Перевірити себе пропонуємо ще на кількох подібних оптичних головоломках. Зокрема, можна спробувати знайти загубленого їжачка у полі. На цю задачу відводиться більше часу - їжака слід виявити за 10 секунд.

Якщо не шукаєте "легких шляхів", можна піти на щось середнє між квестом з дроздом та їжаком. Пропонуємо знайти качку на хитрій головоломці за 7 секунд.

В разі, якщо такі пошуки вже набридли, є цікава математична задачка, але з нею навряд впорається той, хто прогулював алгебру у школі.

Вас також можуть зацікавити новини: