Механік з 55-річним досвідом пояснив, чому вимкнення кондиціонера не заощадить гроші / колаж УНІАН, фото depositphotos.com, скріншот

Широко поширена думка, що включення кондиціонера під час поїздки призведе до збільшення витрати бензину, а не економії.

Механік Скотті Кілмер, який має 55-річний досвід роботи, у своєму блозі TikTok пояснив, чому це може бути неправда.

"Сучасні автомобілі досить ефективні, і ви, можливо, не думаєте про це, але коли вікна вашої машини закриті, ваша машина, що їде по дорозі, стає більш аеродинамічною. Але коли ви опускаєте вікна, вона стає менш аеродинамічною й менш ефективною", - цитує експерта видання The Sun.

Відео дня

За його словами, якщо на вулиці спекотно і в машині опущені вікна під час руху, то отримаєте менше бензинових миль, ніж якби вікна були закриті.

"Якщо ви включите кондиціонер, то невелика кількість енергії, яку двигун використовує для роботи, практично дорівнює енергії, втраченої, коли у вас опущені вікна з вимкненим кондиціонером. Якщо ви не готові їхати по шосе в спеку з щільно закритими вікнами, ви не збільшите витрату бензину при включеному кондиціонері", - вважає Кілмер.

Багато користувачів соцмережі погодилися з експертом.

Інший автоспеціаліст Джеремі з Gasholes Garage з 11-річним стажем розкрив маловідомий паливний лайфхак, що економить гроші під час заправки.

Вас також можуть зацікавити новини: