Молоко не так важливо для здоров'я в цілому / фото ua.depositphotos.com

Експерти розповіли про роль молочних продуктів у зростанні кісток і загальному стані здоров'я. Вони згодні з тим, що молоко - набагато більш поживний напій за більшість інших. Але фахівці також стверджують, що молоко не так важливо для здоров'я у цілому, як вважає багато хто. Виключення молочних продуктів зі здорового і різноманітного раціону навряд чи викличе якісь проблеми зі здоров'ям, пише The Washington Post.

Зазначається, що, якщо ви дотримуєтеся здорової і різноманітної дієти, то, швидше за все, ви отримуєте кальцій з різних продуктів (боби, овочі, цільнозернові продукти, риба, горіхи, тофу), а не тільки з молока.

Дослідження показало, що додаткове споживання молочних продуктів і кальцію не вплинуло на мінеральну щільність кісток дітей.

Відео дня

Фахівці дійшли висновку, що нормального росту і розвитку в дитинстві можна домогтися без молочних продуктів, якщо приділяти увагу якості раціону та дієт.

Якщо ж вас турбує, що ваш організм недоотримує кальцій, професор епідеміології і харчування в Гарвардському університеті Уолтер Віллетт рекомендує приймати спеціальні кальцієві добавки, що містять вітамін D.

Скільки молока слід пити дітям

У 2019 році чотири провідні організації охорони здоров'я опублікували консенсусну рекомендацію, в якій зазначено, що звичайна вода та пастеризоване молоко є найкращими напоями для дітей віком до 5 років, і що рекомендована кількість залежить від віку:

  • 12 місяців і молодше: коров'яче молоко заборонено; рекомендується до однієї чашки води в день.
  • від 1 року до 2 років: дві-три склянки незбираного молока на день; одна-чотири склянки води на день;
  • від 2 до 3 років: до двох склянок на день знежиреного або нежирного молока; одна-чотири склянки води на день;
  • від 4 до 5 років: до 2,5 склянок на день знежиреного або нежирного молока; до п'яти склянок води на день.

Раніше були названо п'ять причин, чому краще пити каву.

Вас також можуть зацікавити новини: