Де більше молока - в латте або капучино / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Кавові напої і каву в чистому вигляді люблять багато українців, але не всі розуміють, чим між собою відрізняються капучино і латте, тому, стоячи в кав'ярні, починають сумніватися. УНІАН з'ясував точну різницю і готовий пояснити.

Латте і капучино - головні відмінності

Перша різниця між латте і капучино, яку важливо запам'ятати - пропорції кави у цих напоях. Капучино робиться в пропорції 1:1:1 (еспресо:молоко:пінка), а в латте інше співвідношення - 1:2:1 (еспресо: молоко: пінка). Виходить, що латте має більш ніжний смак, а також менш "міцний" через велику кількість молока.

Друга відмінність між капучино і латте - вид пінки на кавовому напої. Незважаючи на те що вимоги до неї однакові (без бульбашок повітря і з однорідною структурою), збивається вона по-різному. У латте пінка більш легка і ніжна, у капучино - щільна і густа.

Відео дня

Третя важлива різниця між капучино та латте - об'єм і сервіровка. Капучино завжди подають в керамічних чашках (виняток - авторське бачення, коли подача можлива в олд-фешн склянці), об'ємом 200 мл. Чашка необхідна для утримання піни - розширення ємності до верху сприяє цьому. Крім того, посудина для капучино завжди повинна бути теплою, тому в кав'ярні чашки для капучино стоять на кавомашині. Латте, в свою чергу, не має таких вимог - його подають у високих скляних келихах "айріш", об'єм яких 240-360 мл. 

Матеріал, з якого зроблена ємність для кавового напою, дуже важливий, тому що технологія приготування латте і капучино теж різна. Коли бариста готує капучино, він спочатку наливає в чашку еспресо, а тільки потім додає збите молоко. У латте все навпаки - спершу в склянку наливають молоко, а тільки потім вливають тонкою цівкою еспресо. Завдяки цьому напій виходить тришаровим - кава - молоко - кава і виглядає дуже красиво. Звичайно, ця можливість зберігається тільки при подачі напою в склі - для паперового стаканчика формату to go це не працює.

Вас також можуть зацікавити новини: