Цей десерт готували ще у 1949 році, і називається він "Морозиво бідняка".
Приготувати морозиво в домашніх умовах справді досить просто, і для цього не потрібне спеціальне обладнання чи якісь особливі продукти. Видання Parade опублікувало рецепт неймовірно простого, дешевого і швидкого десерту.
Зазначається, що цим методом приготування морозива нещодавно поділися у TikTok популярний контентмейкер та автор книги "Випічка минулих років" Б.Ділан Холліс. За його словами, цей десерт готували ще у 1949 році, і називається він "Морозиво бідняка".
• 1 банка згущеного молока без цукру;
• 1,5 склянки цукрової пудри;
• ванільний екстракт.
• Заздалегідь поставте банку зі згущеним молоком і миску в холодильник на ніч, щоб вони добре охолодилися.
• Зранку вилийте молоко в охолоджену миску, додайте 1,5 склянки цукрової пудри та трохи ванільного екстраку.
• Збийте все міксером до густої піни - суміш має нагадувати безе або маршмелоу-крем.
• Заморозьте суміш на 1 годину.
• Потім знову збийте, щоб вона стала повітряніша. Вийде дуже м’яке морозиво. Його можна їсти вже на цьому етапі або ж поставити в морозилку, щоб продукт став густішим.
• Залиште його в морозилці надовше - завдяки цьому текстура стане кращою.
• Додайте дрібку солі. Це дуже солодкий десерт, тож сіль трохи врівноважить смак.
• Спробуйте топінги. Саме морозиво має м’який смак, тому додайте шоколадний сироп, ягоди, печиво тощо.
• Замість пудри можна використати звичайний цукор. Виходить менш солодко й без "пудрового" присмаку. Вводьте цукор поступово, весь час збиваючи.
• Збивайте довго. Щоб вийшла гарна текстура, треба вбити в суміш максимум повітря. Маса має майже потроїтися в об’ємі і стати як безе.
Раніше ми розповідали, як приготувати морозиво всього з 2 інгредієнтів. Британська блогерка Саманта Доннеллі поділилася простим рецептом. За її словами, цей десерт досить легко приготувати самостійно, і воно чудово підходить для перекусу в спекотну погоду. Для того, щоб зробити вдома це морозиво, достатньо мати під рукою одну банку згущеного молока та одну банку подвійних вершків.