На 105-й день народження довгожителька отримала у подарунок улюблене віскі / колаж УНІАН, фото facebook.com/TraditionsOfDeerfield

Вважається, що здоровий спосіб життя є головною запорукою довголіття. Багато довгожителів саме це і радять. Однак не можна оминути увагою і випадки, коли люди ласують спиртним ледь не щодня і доживать до 100 років.

Як пише WCPO, минулого тижня в американському штаті Огайо відсвяткувала свій 105-й день народження мешканка містечка Лавленд Флоренс "Фло" Хекман. І одним з її улюблених напоїв є Fireball – популярний в північній америці бренд канадського віскі.

Секрет Фло, як прожити довге та щасливе життя, полягає в тому, щоб завжди піклуватися про себе, знаходити хороше в людях, бути щасливим, "не бути вередливим", і навчитися жити з тим, що у вас є. 

Відео дня

Деякі з її улюблених захоплень — це 20-хвилинні вправи на день, перегляд матчів улюбленої футбольної команди, смакування Fireball, гра на органі, прогулянки, танці та спілкування з друзями в їхньому кампусі для літніх людей Traditions of Deerfield. 

Флоренс Хекман народилася 16 грудня 1918 року тут таки в Огайо – у місті Цинциннаті. Вона є наймолодшою із дев’яти братів і сестер. Її батько, Генрі Альбертс, приїхав до США з Німеччини та оселився в Овер-Рейн, районі Цинциннаті, де вона виросла. 

У 1940 році вона вийшла заміж за Джо Хекмана. Пара прожила в шлюбі 71 рік, перш ніж Джо помер у 2011 році у віці 96 років. 

У відданої пари народилося двоє дітей, Джоанна і Рік. Столітня довгожителька має чотирьох онуків, чотирьох правнуків і двох праправнуків. 

Мати Фло прожила до 103 років, а її одна сестра дожила до 101 року. 

Інші цікаві матеріали про довгожителів

Як писав УНІАН, дослідниця довголіття з Японії, чия прабабуся дожила до 116 років, поділилася секретами японських довгожителів. Як правило, вони не їдять багато м'яса і приділяють багато часу сім'ї. Однак у них є й інші звички.

Також ми розповідали, що один із найстаріших жителів Великої Британії 107-річний Леонард Хоуз розповів, як йому вдалося прожити стільки років, зберігаючи ясний розум і достатньо сил. Головним секретом виявився сніданок, який він їсть практично все свідоме життя.

Вас також можуть зацікавити новини: